Gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden

Op deze pagina staat een overzicht van de belangrijkste en meest gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden in de ogen van de IT-professionals.

Uit deze statistiek blijkt dat automatiseerders de pensioenregeling de belangrijkste voorwaarde vinden, gevolgd door de autolease-regeling. Ook opleidingen en cursussen achten ze van belang. De waarderingsgegevens zijn afkomstig uit de Arbeidsmarktmonitor 1998 van Blauw Marktonderzoek.
 


Verder zijn de waarderingen voor pensioenregelingen, internationale carrière en autolease-regelingen opgesplitst naar functie, bedrijfstype en het aantal jaren dat de professional werkzaam is in de IT. De cijfers maken duidelijk dat accountmanagers een lease-auto belangrijk vinden, jonge IT'ers veel geven om een internationale carrière en dat mensen werkzaam bij een hardware-bedrijf een goede oude dag hoog waarderen. Deze vergelijking is gemaakt door drs A. Geurts van Blauw Marktonderzoek.
Tevens is aangegeven in hoeverre bedrijven met automatiseerders in dienst de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden hebben geregeld. Deze cijfers geven eveneens een vergelijking tussen de verschillende branches: automatisering, telecom, handel en industrie, financiële diensten en de overheid. Deze gegevens zijn afkomstig uit de Beloningsstructuur top 50 Automatiseerders van De Breed en Partners Management Consultants. (Onderzoeksbureau De Breed en Partners heeft geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie van laatstgenoemde grafieken. Raadpleeg de Computable-bijlage Werk & Automatisering van 10 april 1998 voor de complete weergave van dit overzicht. Heeft u deze bijlage niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.