Detacheerder heeft 'duizenden' Jaar 2000-banen

Millennium Platform plaatst vraagtekens bij cijfers I&I

Het detacheringsbedrijf Inzet en Instroom (I&I) heeft duizenden millennium-vacatures beschikbaar in het gehele land. Dit zegt directeur Wim Wijting. Dat is opmerkelijk, want het Millennium Platform heeft ongeveer vierduizend specialisten in de aanbieding die wachten op werk.

Wijting maakt wel de nuance dat het gaat om parttime banen. "Alles tezamen spreken we over ongeveer vijfhonderd volledige plaatsen." De Goudse onderneming beweert in ieder geval vacatures te vinden, waarnaar het Platform naarstig op zoek is. Eerder bracht I&I meer dan honderd millennium-studenten zonder problemen onder in het bedrijfsleven en nu start de detacheerder een wervingscampagne om nog meer studenten te werven. Enkele duizenden geworven specialisten van het Millennium Platform kunnen daarentegen niet aan het werk, omdat de vraag naar deze mensen tegenvalt.
"Ik weet niet precies wat het verschil is", zegt Wijting. "Maar wij beschikken wel over een heel andere categorie mensen. Onze specialisten zijn studenten. We weten precies wat ze wel en niet kunnen. Het Platform heeft breder geworven en beschikt over veel mensen die vanuit een andere achtergrond de stap naar de IT willen zetten." Bovendien moet het Platform een gigantische hoeveelheid reacties op hun wervingscampagnes verwerken, hetgeen volgens Wijting niet eenvoudig is.

Vraagtekens

Het Millennium Platform twijfelt aan de bewering van I&I dat er duizenden millennium-vacatures beschikbaar zijn. "Ik zou niet weten waar ze deze getallen vandaan halen", zegt woordvoerster Jint Wuite. "Ik plaats hier vraagtekens bij, want wij delen deze ervaring niet." Het Platform is nog steeds druk op zoek naar banen voor hun vierduizend wachtende specialisten, maar de vraag uit het bedrijfsleven valt nog steeds tegen. "We maken hierbij gebruik van de expertise van I&I", aldus Wuite.
De woordvoerster geeft aan dat het gebrek aan belangstelling niets met de kwaliteiten van de millennium-oplossers te maken heeft. "We hebben kwalitatief goede mensen klaar zitten. Ik denk dat onze werving geslaagd was." Ze merkt op dat veel IT-bedrijven in de verkeerde veronderstelling verkeren dat de kandidaten maar een paar uur per week beschikbaar zijn. "Dat is niet het geval. Deze mensen zijn erg gemotiveerd en capabel."

Ander werk

Het Millennium Platform wijst het idee van brancheorganisatie Fenit af om de wachtende specialisten te gebruiken voor ander IT-werk. De branche zit namelijk te springen om geschikte automatiseerders. De probleem-oplossers kunnen wel aan de slag als er werk vrij komt dat indirect te maken heeft met het Jaar 2000-probleem. Dit is het geval als een bedrijf iemand van een taak afhaalt om aan het millenniumwerk te beginnen. De mensen van het Platform kunnen dan de overblijvende taak op zich nemen. "Maar eerst proberen we alle millennium-functies in te vullen, voordat we het idee van Fenit overnemen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.