Nieuwe ICT-omgeving voor Stichting Handicap + Studie

Kanshebber voor de award Beste Business Case 2009

In de strijd om de beste business cases van 2009 heeft ook Computication een inzending gedaan. Met het project 'Migratie netwerk naar SBS 2008 en Windows 7' dingen zij mee naar de prestigieuze Computable-prijs. Het project en aangekoppelde business case hebben de strategie om de nieuwe omgeving op te bouwen naast de bestaande, zonder dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt.

Het netwerk van Stichting Handicap + Studie was aan vervanging toe. De stichting werkt onder andere met en voor mensen met een handicap. Computication is het project begin november 2009 gestart en het nieuwe netwerk moet half december werken. Vanuit Computication zijn er twee personen bij dit project betrokken, vanuit Stichting Handicap + Studie ook twee.

Kosten drukken

Het project bij Stichting Handicap + Studie is vernieuwend omdat het een van de eerste projecten is waarbij een volledige WIndows SBS 2008-server met Windows 7-laptops en -werkstations wordt uitgerold. De licenties zijn goedkoop ingekocht via de Techsoup-regeling waardoor kosten worden gedrukt. Met eindgebruikers is gekeken naar welke hard- en software goed aansluit bij hun eventuele handicap.

'Tot op heden zijn de projectmanager en de directie bij de klant tevreden', aldus Jan-Martijn Broekhof van Computication. 'Ook de eindgebruikers zijn tevreden omdat ze bij het proces betrokken worden, maar ook bij het bepalen welke hard- en software aangeschaft wordt. De business case is vanauit Computication gemanaged door mijzelf en vanuit de klant door een projectmanager. Naast mijzelf heeft een system engineer van Computication de klant gemanaged. Dit gebeurde veelal via e-mail en telefoon en was succesvol omdat van beide partijen bekend was of en wanneer er een snelle reactie kon komen. Vooralsnog hebben we nog geen problemen ondervonden.'

100 procent adoptiegraad

Voor hrm was en is het van groot belang dat de eindgebruikers leren omgaan met de ict-omgeving. Daarom is veel tijd gestoken in het voorbereiden van de organisatie en zal er veel tijd gestoken worden in ondersteuning en nazorg. De adoptiegraad zal daardoor de 100 procent halen.

Broekhof: 'Leerpunt voor onszelf was om sneller de Techsoup-regeling toe te passen. De klant heeft al een aantal migraties meegemaakt en kende het klappen van de zweep al, dat hielp enorm. Het leuke aan dit project, dat dus nog in uitvoering is, is dat het een nieuwe ict-omgeving betreft met vernieuwende technologie voor een Algemeen Nut Beogende Instelling waarbij gebruik gemaakt is van de Techsoup-regeling. Deze regeling is nog niet erg bekend en zou vaker toegepast moeten worden.'

Beste business case van 2009

Ook meedoen aan deze competitie? Zorg dan dat je ook je business case uitwerkt en indient bij de redactie van Computable. Een vakkundige jury buigt zich over voorgedragen cases en kiest de uiteindelijke winnaar. Uiteraard zijn business cases van afgeronde projecten welkom, maar ook de business cases van nog lopende of nog te starten projecten zijn welkom. Zolang de business case of het project maar linkt aan het jaar 2009.

Het aanmelden van business cases kan tot en met 20 januari 2010. In april 2010 worden de beste business cases van 2009 bekendgemaakt, mede in de jaargids Computable Business Cases 2010.

Meld nu jouw business case aan!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Almere verbetert dienstverlening in 2010

Ploeger maakt efficiencyslag met boordcomputers

Van Gansewinkel Groep positioneert CRM strategischer

St. Antonius reduceert kosten met open source

Bol.com ontwikkelt sneller nieuwe applicaties

Centraal Planbureau krijgt digitaal archief

Randstad plant flexibele arbeid op kortcyclische diensten

Software simuleert brand in De Punt

Main Energie ontwikkelt nieuw energiesysteem via Agile

Belnu.nl integreert nieuw informatiesysteem

KPN draait werkplekuitbesteding terug

ROC Aventus start met digitaal archief

Univé integreert infrastructuren fusiepartners

Notox besteedt beheer uit en realiseert groei

Aspect stapt wereldwijd over op unified communications

KLM krijgt nieuwe Java EE deployments

GGZ WNB koppelt zorgprogramma's met EPD

PiCompany richt 'legal' en 'output' in

HagaZiekenhuis pakt tien jaar achterstand aan

KDE Energy voert centrale rapportagehub in

TweeSteden legt fundament voor digitale datagroei

Kas Bank vervangt legacy-systemen

Integrale kankercentra voeren HD-videoconferencing in

Rotterdam koppelt vergunningaanvragen aan elkaar

Ernst & Young onderzoekt kosten via de cloud

PC Basis helpt ouderen in technologietijdperk

Gemeente Amsterdam pakt legacy-applicaties aan

Norfolkline splitst eigen ERP-systeem op

I-bridge reduceert kosten door inzet virtualisatie

Bugaboo krijgt wereldwijd moderne infrastructuur

Nieuwe patiëntregistratie bij St. Antonius Ziekenhuis

Sedico bespaart kosten met snellere factuurafhandeling


Reacties

Een Windows-server met wat Windows 7-laptops een business case en vernieuwend noemen? Neem liever een FOSS-omgeving, dan ben je pas echt goed en vernieuwend bezig dan die overige al wintendo-leveranciers

Nu zal Windows 7 zeker als een handicap ervaren worden?

@M: Het gaat hier om een business case. Niet om het feit of iets vernieuwend is of niet, wat overigens nergens in het artikel wordt beweerd.

Maar als jouw FOSS-omgeving project een business case heeft die je kan omschrijven en het is daar bovenop ook nog eens vernieuwend dan adviseer ik je om je nu op te geven!

@C:

Quote: "Het project bij Stichting Handicap + Studie is vernieuwend...."

Dit soort projecten zijn gewoon 13 in een dozijn.

@M Volgens mij is het vernieuwende juist dat de Techsoup regeling is toegepast, volgens mij wordt die inderdaad niet veel toegepast.

De BC mag volgens Computable vernieuwend zijn, maar maatschappelijk verantwoord, groen of duurzaam mag bijvoorbeeld ook. Anyway, deze case is door de organisatie geaccepteerd. Het project voldoet aan de toelatingscriteria en daarmee is Computication deelnemer en dus kanshebber. Wie hen wil uitdagen, is van harte welkom.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-03T16:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.