Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

CAROZ kiest voor quick connect oplossing eMagiz

Caroz ontwerpt, implementeert en realiseert als neutrale regisseur innovatieve logistieke oplossingen voor haar relaties. Om samenwerking voor een bredere doelgroep mogelijk te maken biedt Cape Groep ondersteuning door middel van een quick connect integratie oplossing met eMagiz.

In de visie van Caroz hebben bedrijven steeds vaker hun eigen logistieke processen volledig geoptimaliseerd. Duurzame competitieve voordelen worden niet langer behaald op individueel bedrijfsniveau maar door samenwerking binnen ketens dan wel netwerken. In de praktijk blijkt echter dat de hiervoor benodigde data-synchronisatie voor veel bedrijven lastig tot stand te brengen is. Om samenwerking voor een bredere doelgroep mogelijk te maken biedt Cape Groep ondersteuning door middel van een quick connect integratie oplossing met eMagiz.

Cape Groep realiseert een quick connect capability met eMagiz in een week voor Caroz. Hierbij wordt met eMagiz datatransport in XML gerealiseerd tussen de erp-systemen van Caroz en een van haar relaties. eMagiz valideert daarnaast alle orders voordat deze daadwerkelijk naar het erp-systeem van Caroz worden doorgezet. Met het gebruik van eMagiz wil CAROZ de implementatie van nieuwe klanten gefaseerd en efficiënter laten verlopen. Daarom is in overleg met CAPE Groep bewust gekozen voor een generieke opzet van deze integratie oplossing.

Samenwerking

Caroz werkte eerder samen met Cape Groep aan de ontwikkeling van de ABCO2-calculator. Dit is een Software as a Service (SaaS) oplossing waarmee inzicht kan worden verkregen in de CO2-emissie van (multimodaal)-transport. Bovendien delen de bedrijven de visie dat kostenbesparingen, serviceverbeteringen en duurzaamheid hand in hand gaan wanneer er wordt samengewerkt. Gedurende het ontwikkeltraject kwamen zij nader in gesprek over de implementatie van keten- en netwerkvraagstukken.

'De samenwerking met Cape Groep ervaren wij als positief. Niet alleen omdat zij ons ondersteunen bij het faciliteren van innovatieve logistieke oplossingen, maar ook omdat er een duidelijke 'klik' is tussen de bedrijven. Door op een pragmatische en klantgerichte wijze te werk te gaan kunnen onze gezamenlijk ambities omgezet worden tot concrete oplossingen', zegt Jules Dorssers, Business Developer van Caroz, over de samenwerking.

'We hebben al veel positieve ervaring met elkaar opgedaan in het ABCO2-project, waarin we merkten dat we dezelfde klantgerichte werkwijze hebben. Alleen door samenwerken kom je verder. Caroz kan door eMagiz nu snel en robuust aansluiten op systemen van haar klanten zodat zij hun innovatieve oplossingen kunnen realiseren zonder zich om de integraties te hoeven te bekommeren', vult Jeroen Veld, Sales Manager van Cape Groep, daarop aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-04T10:52:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.