Colt verzorgt verbinding bij EuroCCP

EuroCCP, een pan-Europees clearing house, is een samenwerking aangegaan met Colt voor het uitvoeren van de netwerkverbinding tussen het hoofdkantoor in Amsterdam en het kantoor in Londen. Het clearing house heeft gekozen voor Colt vanwege de flexibiliteit, efficiëntie en continue beschikbaarheid van de dienstverlening.

EuroCCP is naar eigen zeggen het grootste pan-Europese clearinghouse voor cash equities en central-counterparty-activiteiten en maakt deel uit van de financiële kerninfrastructuur in Europa. Om de risico's voor grote clearingpartijen te kunnen beheersen en garant te kunnen staan, rekent EuroCCP onder andere op zijn betrouwbare en stabiele netwerkdiensten.

De bekendmaking dat de Nederlandse clearinghouse EMCF vanaf januari 2014 samen wilde gaan met zijn Britse tegenhanger EuroCCP Limited legde een strak schema op het verbinden van de kantoren in Amsterdam en Londen. Colt, de netwerkleverancier van EMCF, stond voor de taak om de verbinding te ontwerpen en te implementeren voor het nieuwe bedrijf EuroCCP NV. Een potentieel ernstige configuratiefout dreigde roet in het eten te gooien, maar Colt loste het binnen anderhalve dag op.

'Dit soort dingen kunnen bij ieder ict-project voorkomen. Maar we waren erg onder de indruk van de snelheid en klantvriendelijkheid waarmee Colt het heeft opgelost', zegt Erik Nieuwenhuis, it-manager bij EuroCCP. 'We hebben daardoor al onze deadlines gehaald.' Nieuwenhuis en EuroCCP-cto Albert- Jan Huizing verwachten niet minder van hun ict- en netwerkleveranciers: beschikbaarheid en continuïteit zijn cruciaal voor de business van EuroCCP.

Miljarden gieren door het netwerk

De ict-infrastructuur vormt het hart van de business van EuroCCP. De dienstverlening van het bedrijf verlaagt het risico voor clearingpartijen en verhoogt de liquiditeit. In totaal verwerkt EuroCCP tegenwoordig dagelijks meer dan zesmiljoen transacties in heel Europa. 'Gemiddeld is een transactie ongeveer 2500 euro waard, dus we zijn verantwoordelijk voor ongeveer vijftienmiljard euro die dagelijks door onze systemen worden behandeld', legt Huizing uit. 

De locaties in Amsterdam en Londen coördineren deze processen, en het bedrijf neemt vanuit Stockholm ook de Nordic-markt voor zijn rekening. Colt beheert de ip vpn-dienst die het hoofdkantoor in Amsterdam verbindt met het kantoor in Londen en met vier datacenters voor interne communicatie en backoffice- processen. Ook neemt EuroCCP de Swiftnet-dienst van Colt af voor veilige connectiviteit met het Swift ip-netwerk, gebruikt voor veilige banktransacties waaronder betaalopdrachten.

Van toen naar nu

Toen EMCF in 2007 werd opgericht, maakte het bedrijf nog deel uit van een bank waarmee de ict-infrastructuur werd gedeeld. Door de snelle groei werd EMCF in 2009 door de toezichthouders verplicht de automatisering te verzelfstandigen. Daarom ging het op zoek naar een partner met een kosteneffectieve dienst met snelle levertijden.

'Ze hadden twee weken om met een voorstel te komen en vier weken om het uit te voeren', zegt Huizing. 'Terwijl andere leveranciers, die voor ons glasvezelkabels legden, moeite hadden met onze deadlines en eisen, ging het project van Colt uiterst voorspoedig. Ze wisten alle doelen te halen.' 

Huizing en Nieuwenhuis hebben nooit spijt gehad van hun keuze voor Colt. 'Colt begrijpt dat snelheid en flexibiliteit essentieel zijn voor onze business', zegt Nieuwenhuis.'Ze weten altijd snel een oplossing te tonen die aansluit bij onze behoeften, zonder dat ze een te grote overcapaciteit aanbieden. Colt toonde zijn snelheid en flexibiliteit ook weer toen ze de verbinding met Londen implementeerden. De accountmanager van Colt had slechts één gesprek met ons nodig om een aanbieding te doen die aansluit bij onze behoefte.'

Handen vrij voor de business

De betrouwbaarheid en flexibiliteit van Colt zorgen ervoor dat Huizing en Nieuwenhuis hun aandacht kunnen richten op de belangrijkste uitdagingen binnen hun markt, zoals het bieden van steeds gedetailleerdere rapportages voor toezichthouders. 'Onze markten zijn zeer competitief', zegt Huizing. 'We moeten letten op onze operationele kosten, terwijl de vraag naar ict-diensten alleen maar groter wordt.'

Dankzij de zekerheid die Colt biedt kan Nieuwenhuis zich richten op deze uitdagingen, zo voegt hij er zelf aan toe. 'Ik kan me concentreren op het verbeteren en het uitbreiden van onze technische infrastructuur omdat continuïteit met Colt een gegeven is. We kunnen inspelen op de constant hogere eisen die gesteld worden, zonder dat we ons zorgen moeten maken om de stabiliteit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-25T10:52:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.