Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SPGPrints legt opslagkosten aan banden

Northern Storage Suite (NSS) heeft SPGPrints, de producent van drukmachines en verbruiksgoederen voor de textiele en grafische industrie in Boxmeer, geholpen met meer inzicht en controle over de door de users opgeslagen data. Hierdoor heeft SPGPrints binnen zeer korte tijd de storage kosten weten te verminderen.

SPGPrints, specialist in het ontwerpen en produceren van drukmachines en verbruiksgoederen voor de textiele en grafische industrie, had een betere controle over de user data nodig. Het bedrijf gebruikt Windows servers en NetApp filers voor hun zeshonderd werknemers in Boxmeer Nederland met vele TB’s aan data.

De systeembeheerders van SPG waren veel tijd kwijt aan het beheren en aanpassen van de door de users gevraagde opslagruimte en hierdoor op zoek naar een betere en eenvoudiger oplossing voor dit probleem. Wanneer dit probleem zou worden opgelost hebben de systeembeheerders hun handen vrij voor belangrijkere it-zaken.

Verder ontbrak het de SPG-medewerkers aan voldoende inzicht in welke data waar werd opgeslagen en wie bijvoorbeeld op een gegeven moment de meeste dataopslag in gebruik heeft en of de opgeslagen user data nog wel relevant is. Daarnaast wilde de it-afdeling proactief kunnen inspelen op de benodigde opslagcapaciteit op de korte en lange termijn. Voorts hebben de diverse afdeling-managers baat bij een storage rapportage, alleen bedoeld voor hun afdeling om inzicht van de opgeslagen data te verkrijgen.

In de toekomst wil SPGprints ook de andere it-sites in het buitenland met Northern Storage Suite (NSS) vanuit Nederland kunnen managen en eventueel door kunnen belasten voor het gebruik van de opslagsystemen.

Betere controle

Al binnen enkele weken was goed te zien wat het effect van NSS was op de opgeslagen user data.
De gebruikers begonnen vanwege de opgelegde disk quota’s al snel met het opruimen van overtollige data.En zo kwam er al heel snel 30 procent extra ruimte vrij op de filer. In het verleden moesten de systeembeheerders regelmatig de volumes op de NetApp filers vergroten om aan de vraag van de users te kunnen voldoen. Met de inzet van NSS is dit niet meer nodig en blijft er zelfs ruimte over op de volumes. Dit vormt al direct een besparing op hardware-investeringen in de toekomst en het systeembeheer.

Net zoals bij veel andere bedrijven had SPGPrints er geen idee van wat er zoal aan data in de miljoenen files is opgeslagen. Vaak weet men gewoon niet meer of de data regelmatig wordt geraadpleegd of dat de data zo oud is dat men er nooit meer naar omkijkt. Er kan ook data opgeslagen liggen die niet van belang voor de organisatie is.

Met de uitgebreide NSS Role Based Reporting is SPGPrints nu in staat om van iedere volume, afdeling of individuele user te bekijken wat voor data er opgeslagen ligt zonder dat de privacy van de user hierdoor in het geding komt. De rapportage geeft direct weer welke files recent gebruikt worden en welke af en toe of helemaal niet meer. Verder ziet SPG wie bijvoorbeeld de grootste data gebruikers zijn. De Role Based Reporting voorziet iedere afdeling-manager van duidelijke rapportage die alleen voor hem van belang is. 

Binnen SPGPrints kan men nu overwegen om in de toekomst de gebruikte data per afdeling te gaan doorbelasten, zeker wanneer de andere locaties aan NSS zijn toegevoegd. De rapportage van NSS geeft op een gemakkelijke en duidelijke manier de kosten van het data gebruik weer. De it-systemen van SPGPrints zijn hiermee al voorbereid op de toekomst.

Waargemaakt

'De mensen van Northern hebben ons op een professionele manier geholpen. We hebben een vaste engineer toegewezen gekregen en samen met deze engineer hebben we NSS geïnstalleerd', zegt Marcel Schiks, project-manager bij SPGPrints. 'De software laat zich gemakkelijk gebruiken en geeft ons direct alle informatie die we nodig hebben, Al heel snel hebben we gezien dat NSS ons de nodige besparing in vele tientallen procenten op onze storage biedt. We hebben besloten dat we deze oplossing graag op de andere SPG-locaties in de rest van de wereld willen implementeren. Northern doet wat het beloofd, want de software voldoet aan alle eisen die we vooraf met elkaar besproken hadden. Als gebruiker heb je nu een eenvoudig hulpmiddel om je eigen data effectief te beheren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T09:50:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.