Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

LeaseWeb versnelt levering van infrastructuur

Om eenvoudige toegang tot data te garanderen is een public-cloudstrategie gewenst. LeaseWeb biedt een groot aantal oplossingen voor cloudhosting, bare-metal servers, cdn-services en meer. Als onderdeel van de public-cloudstrategie wilde Leaseweb de levering van de infrastructuur versnellen om klanten in staat te stellen hun missiekritische workloads in de cloud te plaatsen.

LeaseWeb stond voor de uitdaging om de infrastructuur te versnellen, als onderdeel van de public-cloudstrategie. Veel klanten van LeaseWeb zijn high-end ondernemingen met belangrijke workloads die met een hoge mate van precisie bereikt moeten worden. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, zocht LeaseWeb oplossingen op hoog niveau met korte wachttijden, betrouwbaarheid, constante doorvoersnelheid, geen uitvaltijd, en minder administratieve kosten. Om klanten te laten excelleren wilde LeaseWeb de uptime opvoeren en de diensten sneller kunnrn leveren om zo vertraging te minimaliseren en on demand capaciteit te realiseren.

Oplossing

LeaseWeb had een oplossing van enterpriseklasse nodig en heeft uiteindelijk gekozen voor NetApp om de beschikbaarheid te verhogen, de levering van services te versnellen en de klanttevredenheid te maximaliseren. Samen met NetApp heeft LeaseWeb wereldwijd all-flash FAS8080 systemen ingevoerd die werken op geclusterde Data Ontap 8.3.1. Een solid-state disk gebruiken in plaats van een hard-disk drive heeft een aantal voordelen zoals een cloud applicatie prestatie van 4 miljoen IOPS tegen minder dan een milliseconde wachttijd en een constante doorvoer van 100 GB/s. Naast de efficiëntie latency van minder dan een milliseconde dankzij het All Flash FAS systeem heeft LeaseWeb ook voordeel bij de grote variatie aan software applicaties voor databescherming, datamanagement, prestatie monitoring, backup, replicatie en beschikbaarheid. De ingebouwde always-on compressie en deduplicatie eigenschappen in All Flash FAS systemen geeft LeaseWeb de mogelijkheid om hun opslagcapaciteit vijf tot tien keer te reduceren. Ook heeft een solid-state disk lagere energiekosten gezien het apparaat zeer efficiënt omspringt met energie. Servers zijn nu efficiënter, waardoor cpu's hun volledige potentieel kunnen benutten. Daarnaast kunnen storage-upgrades nu worden uitgevoerd zonder downtime en kan data zonder onderbreking worden verplaatst tussen nodes.

'LeaseWeb kan een serviceniveau bieden dat vaak alleen grote bedrijven kunnen implementeren. Met ons huidige aanbod voor de public cloud die is gebouwd op NetApp kunnen we de extra stap zetten om te voldoen aan de behoeften van de klant', aldus Robert van der Meulen, manager cloud bij LeaseWeb. 'De continue beschikbaarheid, stabiliteit en geweldige performance die onze huidige infrastructuur biedt is een succesvolle combinatie.'

Voordelen

Servers opereren nu efficiënter waardoor cpu's hun volle potentie kunnen bereiken. Tevens biedt een combinatie van All Flash FAS en cDOT veiligheid, data afscherming, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Opslag upgrades kunnen nu uitgevoerd worden zonder downtime en data kan verplaatst worden tussen knooppunten zonder onderbrekingen. En, de medewerkers in datacentra zijn nu meer inzetbaar voor innovatie in plaats van dat ze slechts administratieve werkzaamheden verrichten.
Giancarlo Scaramelli, chief customer officer van LeaseWeb zegt daarover: ‘Solid-state biedt een constante reactietijd en gegarandeerde performance. Prestaties omvatten meer dan opslag alleen. Ons publieke cloud aanbod, samen met NetApp biedt ons de mogelijkheid om die extra stap te zetten om in alle behoeften van de consument te voorzien.’

Van der Meulen voegt daar aan toe: ‘Processen rondom data zijn gemaakt om consumenten tevreden te laten zijn over de data opslag in de publieke cloud. We willen simpelweg dat de consument een probleemloze en makkelijke gebruikerservaring heeft met de cloud. Het rendement op de investering van onze huidige systemen is momenteel groot.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-10T10:48:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.