Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Pulitzer Amsterdam biedt zorgeloos Wi-Fi

Pulitzer Amsterdam biedt gasten zorgeloos WiFi dankzij Ruckus Wireless

Bij bezoek aan een hotel staat of valt de beleving met de geboden services. Een goed werkende Wi-Fi -verbinding is voor gasten uitermate belangrijk, aangezien tijdens een verblijf niet alleen wordt gecommuniceerd via een mobiel apparaat of laptop, maar ook entertainment een belangrijke rol is gaan spelen.

Voor Pulitzer Amsterdam betekende de grootscheepse verbouwing van de 25 aaneengesloten karakteristieke grachtenpanden een uitgelezen kans om met Ruckus Wireless een nieuwe standaard voor Wi-Fi neer te zetten.

'Gasttevredenheid staat voor ons bovenaan de prioriteitenlijst', zegt Dominic de Boer, it-manager bij Pulitzer Amsterdam. 'Wi-Fi is één van de eerste zaken waar gasten bij bezoek aan het hotel naar vragen. Als gasten geen goed Wi-Fi-bereik hebben, is dat een enorme afknapper; het is net zo belangrijk als een goed bed. De verbouwing van het hotel was hét moment om ook de it-infrastructuur aan te pakken en mee te gaan in de trend dat alles wordt gedigitaliseerd. Doordat alles communiceert over ip, heb je een goede infrastructuur nodig.'

Pulitzer Amsterdam heeft tijdens de verbouwing een nieuw Wi-Fi-netwerk geïmplementeerd met de producten van Ruckus Wireless, samen met een vast netwerk van Juniper Networks om alle 227 kamers te voorzien van de beste internet verbinding.

Slimme infrastructuur

'Bij een hotel met deze statuur horen geen Wi-Fi-klachten en toch bestaan er genoeg hotels waar Wi-Fi niet goed is geregeld', zegt Marcel Roovers, account manager bij DeLorentz & Partners en verantwoordelijk voor de realisering van het netwerk.

Roovers vertelt dat DeLorentz op basis van de specifieke eisen en wensen van Pulitzer Amsterdam een compleet nieuw netwerk heeft ontworpen. 'Van de vereisten hebben wij een deel doorvertaald, maar ook voor een deel onze eigen ervaringen erin meegenomen. Zo hebben we goed rekening gehouden met security, wat momenteel in hotels echt een hot item is. Beveiliging bij hotels inregelen is met de vele systemen geen sinecure.'

Te denken valt aan systemen voor boekingen, beveiligingscamera’s, gebouwbeheer, elefoonverkeer en de ip-televisie en minibar. 'Deze moeten allemaal samen in het netwerk met elkaar kunnen communiceren.' Volgens Roovers was de uitdaging hierbij om zowel communicatie te faciliteren als bepaalde onderdelen voor elkaar afgesloten te laten zijn. 'We hebben daarom in het netwerk een infrastructuur met lagen aangelegd, vergelijkbaar met een snelweg, waarbinnen systemen op verschillende snelheden communiceren. In de Juniper firewall wordt bepaald welke afritten er zijn. Dus met andere woorden, welke systemen op gezette momenten met elkaar contact kunnen hebben.' Roovers geeft aan dat deze routering op één plek is toegepast. 'Hierdoor wordt beheer heel gemakkelijk en minimaliseren we de impact als het ergens misgaat.'

De gehele implementatie is volgens een prettige onderlinge samenwerking verlopen. 'Als DeLorentz doen we meer dan alleen het leveren van dozen. Dat is niet meer van deze tijd. Wij leveren kennis en ervaring en hechten groot belang aan het opbouwen van een duurzame relatie. In onze visie neem je klanten mee in het proces van kennis en kunde”, zegt Roovers. Als reactie hierop geeft De Boer aan: 'Juist daar ben ik heel blij mee. Dankzij de intense samenwerking, aangevuld met de Ruckus Wireless training, weet ik precies welke mogelijkheden de systemen bieden.'

Pulitzer Amsterdam is dankzij de nieuwe netwerk infrastructuur klaar voor het leveren van de beste hotelervaring aan al zijn gasten en blijft in de toekomst de beste technieken toepassen om deze ervaring ten alle tijden te kunnen optimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-26T10:54:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.