Case study

Pepperstream rondt project bij Oxfam Novib af

Dit artikel delen:
Oxfam Novib

Website, Online shop en een koppeling met het ERP systeem van SAP. Dat zijn de kernpunten van het project van Pepperstream bij Oxfam Novib. Pepperstream heeft eerder de webshop gemaakt van www.novibpaktuit.nl. Alle projecten hebben als basis Smartsite.

Novib heet sinds 18 maart 2006 Oxfam Novib. Tijdens de lancering van de nieuwe naam ging op zaterdag 18 maart 2006 ook de nieuwe site http://www.oxfamnovib.nl in de lucht. Na vijftig jaar strijd voor een rechtvaardige wereld, zonder armoede, kreeg Novib deze nieuwe naam, die past bij de internationale ambities voor de toekomst. Novib greep deze gelegenheid aan om haar website te vernieuwen.

Niets is meer wat het was, alles is vernieuwd: url (http://www.oxfamnovib.nl), de grafische vormgeving, de webwinkel, de teksten en het content-managementsysteem.


Tegelijkertijd is de basis gelegd voor 'My Oxfam Novib, ' het concept waarbij donateurs online voorkeuren kunnen aangeven en persoonlijke gegevens kunnen invoeren. Als eerste stap in deze richting kunnen bezoekers die een geit kopen op http://www.oxfamnovibpaktuit.nl, producten kopen in de webwinkel van Oxfam Novib met dezelfde inloggegevens. In de loop van dit jaar worden de mogelijkheden van My Oxfam Novib uitgebreid.

Drempels weg

De site is gebouwd volgens de richtlijnen van Drempels weg, wat de site ook voor visueel gehandicapten toegankelijk maakt. Daarnaast is in samenwerking met Traffic4U veel aandacht besteed aan de Search Engine Optimalisatie.

Content management systeem

Na een grondige selectie werd in augustus 2005 Smartsite geselecteerd als het nieuwe content-managementsysteem voor al haar websites. Hiervoor ging Oxfam Novib een samenwerking aan met Pepperstream voor zowel beheer, development en design. In november 2005 werd de eerste website in Smartsite opgeleverd: http://www.oxfamnovibpaktuit.nl.

En met succes: in vier maanden tijd zijn ruim 5.600 geiten verkocht. Vanaf 18 maart draaien ook de website en de webwinkel van Oxfam Novib met dit uiterst gebruikersvriendelijke systeem voor het ontwikkelen en beheren van de webkanalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-26T21:16:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.