Randstad in het nieuw

De Randstad Groep gaat de komende twee jaar voor tientallen miljoenen aan zijn front- en backoffice-systemen verspijkeren.

Het gaat om de vier grote werkmaatschappijen, Yacht, Tempo Team, Capac en Randstad Uitzendbureau. Het shared service center van de Randstad Groep, Ibridge, is in maart begonnen aan het project, dat loopt tot medio 2005.
Directeur van Ibridge, Hans Wanders: "Het bestaande systeem dateert van begin jaren negentig en is niet flexibel genoeg om de veranderingen in bijvoorbeeld cao's te kunnen bijbenen. Een groot struikelpunt is dat er geen centrale database beschikbaar is, maar dat iedere vestiging afzonderlijk een database heeft."
Bij elk van de 750 vestingen van de werkmaatschappijen in Nederland staat een AS/400 van IBM, met uitzondering van de zeventien Yacht-vestigingen. Wanders: "Die AS/400-systemen gaan eruit. De decentrale systemen worden vervangen door nieuwe centrale hardware. De architectuur van die centrale infrastructuur ligt nog niet vast en ook over de leverancier en het besturingssysteem is nog niets beslist. De hardware-aanbesteding vindt de komende maanden plaats. Er zijn wel systemen die zich in meer of mindere mate lenen voor dit project, maar daar kan ik nu nog geen uitspraken over doen."

Externe leveranciers

Het project zit nu in de ontwerpfase. De Randstad Groep heeft een contract met Oracle afgesloten voor de levering van een centrale database, de e-business-suite en een aantal andere Oracle-applicaties. Daarnaast is een aantal andere externe leveranciers aangetrokken, zoals Human Interface Group uit België en Arinso. Wanders sluit niet uit dat in de bouwfase meer externe partijen worden ingeschakeld.
Medio 2004 moet de eerste werkmaatschappij zijn overgegaan op het nieuwe systeem en een jaar later moet het project zijn afgerond.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.