Perot sr komt deal met KPN ondertekenen

KPN en Perot Systems willen een joint venture opzetten om de front-office systemen van het telecombedrijf te verbeteren. Op termijn zou het bedrijf tevens werkzaamheden voor andere bedrijven kunnen verrichten.

Volgens woordvoerster Martine Kooreman wil KPN vooroplopen met zijn frontoffice-systemen. Dit zijn alle systemen die KPN op zijn verkooppunten (winkels, call centers) gebruikt om klantgegevens op te slaan, variërend van orders en klachten tot aan het invoeren van adresgegevens. "Wij willen deze systemen verfijnen en denken dat het beste te kunnen doen door een apart samenwerkingsverband met Perot Systems op te zetten. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de automatisering van klantgegevens en transacties."
De joint venture, waar zo'n 250 mensen komen te werken, wordt waarschijnlijk gevestigd in Groningen. Hier staat ook een groot rekencentrum van KPN waarvan medewerkers zullen overstappen. Ook een aantal interne automatiseerders van KPN uit Den Haag zullen voor de joint venture gaan werken. Met de overeenkomst zijn tientallen miljoenen guldens gemoeid.
Hoeveel medewerkers Perot Systems levert is niet bekend. Het bedrijf - opgericht door de oprichter van EDS en de voormalige Amerikaanse presidentskandiaat Ross Perot - is ons land vooral actief via de in 1997 overgenomen dochteronderneming Syllogic, een specialist in datawarehousing en datamining. In eerste instantie zou Ross Perot junior in april een bezoek aan Nederland brengen in het kader van de aangekondigde naamsverandering van Syllogic in Perot Systems Nederland. Nu het nieuws met KPN bekend is geworden, komt de oude Ross in juni over om de plannen persoonlijk toe te lichten.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Rik Sanders