Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SEGA Europa beheert computers met Dell KACE

Sega Europa Limited, de Europese distributietak van één van ‘s werelds grootste leveranciers van interactieve entertainment, heeft de de Dell Kace K1000 Systems Management Appliance geïmplementeerd voor het beheer van de computers. Dankzijdeze appliance is Sega Europa in staat om het beheer- en updateproces voor de pc-omgevingen drastisch te verbeteren. Bovendien kunnen software-audits in een kwestie van minuten in plaats van uren worden uitgevoerd.

Dell Kace biedt uitkomst voor de medewerkers van Sega Europa die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering, van financiële en verkoopprocessen tot marketing en pr. Daarnaast voeren zij kwaliteitscontroles uit en testen zij games en diensten voordat ze op de markt worden geïntroduceerd. De QA- en testteams werken in ploegdiensten om 24-uurs ondersteuning te kunnen bieden in aanloop naar belangrijke releases.

'Met de Dell Kace Appliance kunnen we vanaf een centrale locatie assets traceren, updates van software en drivers installeren en het patchen van pc’s automatiseren. Dit bespaart ons enorm veel tijd en zorgt er bovendien voor dat onze eindgebruikers zo min mogelijk downtime ondervinden', zegt Luis de Mendonca, ict-manager bij Sega Europa. 'De appliance stelt ons in staat om op uiterst eenvoudige wijze licenties en patronen in het softwaregebruik in kaart te brengen. Dankzij de geautomatiseerde rapporten die de appliance genereert, kunnen we in een paar minuten achterhalen op hoeveel computers pakketten zoals Microsoft Project of Visio zijn geïnstalleerd. We kunnen ook zien hoe vaak dergelijke softwaretoepassingen in de praktijk worden gebruikt. Dit maakt het voor ons eenvoudiger om investeringen in softwarelicenties te rechtvaardigen en om onnodige uitgaven te vermijden.”

De Dell Kace Systems Management Appliance biedt één centrale locatie voor de installatie van updates voor alle desktops die binnen het kantoor van Sega Europa worden gebruikt. In de meeste gevallen gaat het om desktops van Dell, maar het QA-team beschikt daarnaast over pc’s van andere fabrikanten die het voor testdoeleinden gebruikt. Voor de ondersteuning van een dergelijk heterogene omgeving maakt de ict-organisatie van Sega Europa gebruik van de Smart Tags-functionaliteit van de Kace Appliance. Hiermee kan het hardwarecomponenten in kaart brengen en alle benodigde updates voor drivers en softwaretoepassingen beschikbaar stellen. 'Smart Tags komt ons zeer goed van pas, omdat de pc’s van onze QA-afdeling gebruikmaken van een diverse mix van chipsets, grafische kaarten en andere hardwarecomponenten. We kunnen deze componenten nu op eenvoudige wijze traceren en met de laatste updates bijwerken', aldus De Mendonca. 'Dit bespaart ons ICT-personeel veel tijd en stelt ons QA-team in staat om zich op hun testwerkzaamheden te concentreren.'

SEGA Europa is van plan om de ingebouwde functionaliteit van de Dell Kace Appliance voor het energiebeheer van computers in te zetten om het stroomverbruik terug te dringen. Hiervoor worden computers die aan het einde van de dag aan blijven staan, automatisch uitgeschakeld om het energieverbruik te verminderen. Deze computers worden ’s ochtends opnieuw opgestart voordat de eerste werknemers op kantoor komen.

'De Dell Kace Systems Management Appliance biedt een integrale reeks van beheertools binnen één appliance die even gebruiksvriendelijk als eenvoudig te installeren is. Dit stelt klanten in staat om hun ict-kosten terug te dringen en zowel tijd als geld te besparen', zegt Alexander van der Plaats, marketing manager Dell Kace Western Europe Region.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-08T08:02:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.