Chemieconcern Dupont besteedt IT uit

Het chemisch concern Dupont heeft een groot deel van zijn automatisering uitbesteed aan CSC en Andersen Consulting. De totale waarde van de contracten is ruim vier miljard dollar over een periode van tien jaar. Wereldwijd worden circa 2600 medewerkers overgeplaatst naar CSC. Andersen Consulting neemt 400 mensen over van Dupont-vestigingen in Noord-Amerika. Er vallen geen ontslagen.

De belangrijkste reden achter de uitbesteding is dat het chemieconcern automatisering niet langer meer beschouwt als kernactiviteit. Daarnaast wil het bedrijf op deze manier automatisering kostenefficiënter en flexibeler inzetten en is het minder geld kwijt aan investeringen in nieuwe IT-technologieën en -opleidingen. CSC neemt vrijwel de gehele infrastructuur over, inclusief drie rekencentra, platformen en netwerken en het zal tevens nieuwe systemen ontwikkelen. In overleg met Dupont gaat CSC de door efficiencymaatregelen vrijgekomen verwerkingscapaciteit bij de rekencentra op de markt aanbieden.
In Noord-Amerika heeft Dupont, voor applicaties op het gebied van productie, marketing, distributie en klantenservice, uit expertise-overwegingen gekozen om met Andersen Consulting in zee te gaan .

In eigen huis

Bij de totstandkoming van de overeenkomst, waaraan anderhalf jaar is gewerkt, heeft Dupont niet voor complete outsourcing gekozen. Wereldwijd blijven 1250 automatiseringsmedewerkers in dienst. Zij bekleden strategische posities en overleggen met CSC en Andersen Consulting over het te voeren IT-beleid. Ook houdt het chemiebedrijf de bedrijfskritische procesinformatie-automatisering in eigen huis.
"In Nederland gaan 36 medewerkers over naar CSC", vertelt een woordvoerder die zelf ook is overgestapt naar het automatiseringsbedrijf. "Vijf van hen werken in Kerkrade, de overige 31 in Dordrecht. De medewerkers zien de overgang redelijk positief tegemoet. Een pluspunt is dat de carrièremogelijkheden bij CSC groter zijn dan bij Dupont." RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.