Volkskredietbank kiest voor Smart Online Werkplek

De Volkskredietbank (VKB) heeft gekozen voor 70 Smart Online Werkplekken van Smart IT Services. Hierdoor kunnen de medewerkers van elke plek vanaf elke smart device online inloggen op hun online werkplek. Hierbij is per gebruiker vastgesteld welke applicaties zij kunnen gebruiken. De 100 procent datagarantie van Smart IT Services was daarbij essentieel.

De Volkskredietbank (VKB) is een financiële instelling. Daarom is er continue een online back-up in het datacenter van Datacenter Services, een ander onderdeel van de CSN groep, op honderdtachtig kilometer afstand van de VKB locatie.

De Volkskredietbank is anders dan andere banken. Mensen kunnen bij de VKB terecht voor verschillende diensten en producten die te maken hebben met het wegwerken van schulden en het leren omgaan met financiën. Daarnaast heeft de VKB ook aandacht voor preventie, want de bank is er ook om te voorkomen dat schulden ontstaan. In de oude situatie had de VKB de it-infrastructuur en werkplekontsluiting in eigen beheer.

De Smart IT-oplossing

Met de keuze voor de Smart Online Werkplek is de VKB it-omgeving in handen gekomen van Smart IT services met twintig jaar ervaring. De it-omgeving wordt gehost bij Nederlandse datacenter van Datacenter Services en Smart IT zorgt voor het beheer en support. Hierdoor kan de VKB de focus leggen op de kerntaak, het helpen van mensen met schuldproblemen.

Met de Smart Online Werkplek kan de VKB - zonder grote investeringen in hard- en software - werken in de eigen it-omgeving die via internet altijd toegankelijk is. De medewerkers kunnen overal veilig inloggen en beschikken over hun werkplek, het Microsoft Office-pakket, de bedrijfsapplicaties en de data. 

De VKB IT-omgeving wordt 24/7 in de gaten gehouden door het Smart managed monitoring systeem. De Smart it-specialisten verzorgen het beheer, de beveiliging en het maken van back-ups. Voor hulp is de servicedesk telefonisch en per e-mail beschikbaar.

Met de Smart Online Werkplek wordt het VKB it-budget beheersbaar. VKB komt daarbij niet voor verrassingen te staan en ontvangt geen onverwachte facturen. Groei en krimp worden snel opgevangen en verwerkt in de maandelijkse factuur. VKB betaalt alleen voor het daadwerkelijke verbruik.

Ten aanzien van de oude situatie heeft VKB een aantal voordelen gerealiseerd, te weten geen eigen beheer meer, een nieuwe stabiele it-omgeving, schaalbare it-omgeving, maandelijkse vaste it-kosten omgebogen tot flexibele kosten op basis van werkelijk gebruik, integrale it-omgeving voor zowel standaard Office toepassingen als de VKB-specifieke applicaties en iedereen kan locatie en tijd onafhankelijk werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-16T10:29:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.