Sociale Dienst Amsterdam kleunt mis bij IT-project

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - De Gemeentelijke Sociale Dienst van Amsterdam heeft bij het opzetten van een nieuw automatiseringssysteem veel te hoge eisen gesteld aan leverancier Gcei. Eerder dit jaar meldde de directie van de Sociale Dienst dat zij de samenwerking met het gemeentelijk rekencentrum wilde opzeggen omdat het bedrijf niet volgens afspraak leverde. Het zogeheten Nus-project, waar al meer dan twintig miljoen gulden in is geïnvesteerd, zou bij een ander IT-bedrijf ondergebracht moeten worden, aldus de directie.

Inmiddels heeft een onderzoek van Coopers & Lybrand uitgewezen dat de Sociale Dienst van Amsterdam en Gcei in staat moeten zijn het project gezamenlijk af te ronden. De Sociale Dienst moet dan wel zijn eisen bijstellen en zijn kennis van grootschalige automatiseringsprojecten verhogen door zeer ervaren externe informatica-deskundigen aan te trekken, zo concludeert het adviesbureau.
Als de adviezen worden opgevolgd kan het Nus-project in 1998 volledig zijn ingevoerd. Het project werd in 1994 opgestart. Met de opdracht aan Gcei is in totaal 116 miljoen gulden gemoeid. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.