Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

The Future Group in de wereld van de ingenieur

Dit artikel delen:
The Future Group in de wereld van de ingenieur

Met de oprichting van haar zestiende maatschap, Smart Technologies, reageert The Future Group op de vraagstukken die bij opdrachtgevers spelen. Hierbij spelen de digitalisering en de bijbehorende 4de industriële revolutie een belangrijke rol. Smart Technologies is, na het oprichten van Maatschap Fintech in 2016, een vernieuwende toevoeging op het bestaande ICT expertisenetwerk. Door deze nieuwe activiteiten te ontplooien stapt The Future Group definitief in de wereld van de ingenieur.

Met de oprichting van haar zestiende maatschap, Smart Technologies, reageert The Future Group op de vraagstukken die bij opdrachtgevers spelen. Hierbij spelen de digitalisering en de bijbehorende 4de industriële revolutie een belangrijke rol. Smart Technologies is, na het oprichten van Maatschap Fintech in 2016, een vernieuwende toevoeging op het bestaande ICT expertisenetwerk. Door deze nieuwe activiteiten te ontplooien stapt The Future Group definitief in de wereld van de ingenieur.
Danny van IJzendoorn, Managing Partner The Future Group: “In het industriële proces zien we een duidelijke toename van robotisering, machine learning, data mining, smart metering -traffic & -cities. Hierdoor veranderen niet alleen bestaande processen binnen bedrijven, maar ook de rollen van de werknemers zullen verschuiven. Voorbeelden zijn te vinden in toename verkeerstechniek (zelfrijdende auto’s), medische toepassingen, 3D printing, slimme meters en sensoren voor onderhoud intervallen. Door het focussen op innovatieve oplossingen vanuit een gedegen inhoudelijk en diepgaand kennisdomein, zijn we in staat om onze opdrachtgevers (versneld) te helpen bij deze ontwikkelingen”.
ICT als basis voor nieuwe markten
De combinatie van de al bestaande (ICT) Dienstverlening via het The Future Group ondernemers model en de wereld van Elektronica, Mechanica en Embedded Systems zal The Future Group Smart Technologies uniek en onderscheidend maken. De eerste focus zal worden gelegd op embedded systems en software integratie solutions. Dit zullen veelal door Internet of Things geïnspireerde toepassingen zijn, waarbij devices / machines onderling met elkaar verbonden zijn en slim worden gebruikt en/of aangestuurd. Dit beperkt zich niet tot de fabriek, maar geldt ook voor processen tussen bedrijven onderling en processen tussen klanten en bedrijven. Diversiteit in projecten is er zeker. Denk aan oplossingen voor multi media (streaming on demand) tot oplossingen voor energietransitie (intelligent home & smart cities).
Reacties uit de markt
“Goed en logisch dat The Future Group deze beweging maakt zegt Bob Kronenburg, Creative entrepreneur bij Alliander. De belofte van Smart Tech – IoT is groot, ontegenzeggelijk. Voor betere zorg, duurzame energie voorziening, een veilige en inclusieve leefomgeving en noodzakelijke oplossingen voor leefbare steden. Maar er is nog een hoop werk te verzetten om die belofte waar te maken. Pas als we gebruikersdiensten en technologie kunnen leveren, die echt waarde toevoegt aan ons dagelijks leven en bijdraagt aan een duurzame of zelfs volhoudbare samenleving, is ons doel bereikt”.
“Het is inspirerend om je bij The Future Group, met een groep van ervaren en enthousiaste ondernemers, te richten op de verschillende toepassingen en mogelijkheden van Smart Technology” zegt Taco Buitenhuis, Solution Architect and System Integration Specialist bij
Liberty Global. In de wereld zijn vele voorbeelden te noemen hoe hardware ,software, toepassingen en lifestyle met elkaar verenigd worden. Zo hebben bedrijven zoals Apple, Samsung, Philips en ASML aangetoond dat technische innovatie de grootste veranderingen brengen. Deze veranderingen beïnvloeden de gehele keten, van idee tot consument”.
Over The Future Group
The Future Group startte haar eerste maatschap als ICT-dienstverlener in 2000 en bestaat anno 2017 uit honderden ondernemende vakspecialisten. Deze specialisten zijn als zelfstandig ondernemer via het maatschapsmodel exclusief aan elkaar verbonden. The Future Group bestaat uit een groot aantal autonome maatschappen (vakspecialisaties). Deze zijn samen goed voor een jaaromzet van circa 30 miljoen euro in het jaar 2016 en bieden een compleet diensten-portfolio gericht op het raakvlak van ICT en Business. Centraal staan domeinkennis, applicatieontwikkeling, integratie en internettechnologie. Kenmerkend is de multi-specialisatie door vakkennis per maatschap te borgen en tussen de maatschappen onderling uit te wisselen. De maatschappen trekken samen op in offertetrajecten, aanbestedingen en kennisdeling. Tevens kopen zij gezamenlijk in en hebben hun administratie en financiële afhandeling samengebracht. Daarmee is The Future Group het grootste fysieke ICT-Expertisenetwerk van vakspecialisten in Nederland met een maatschap kantoor in Zoetermeer en Utrecht. De ambitie van The Future Group is om met haar expertisenetwerk het verschil te maken in de veranderende arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T14:38:06.000Z The Future Group


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.