Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Parallels lanceert Desktop 15 voor Mac

Dit artikel delen:

Parallels kondigt Parallels Desktop 15 voor Mac aan. De nieuwe versie van de virtualisatie­software die je onder andere Windows op je Mac laat draaien, is klaar voor macOS Catalina. Daarnaast is er ondersteuning voor DirectX 11 toegevoegd.

Gezien Apple de nadruk op Metal API heeft gelegd zijn er aanzienlijke investeringen gedaan door Parallels. Hierdoor krijgen gebruikers uitstekende DirectX 11, 10 en 9 prestaties op Metal in macOS Mojave en macOS Catalina (10.15). De gebruikerservaring hangt echter wel af van de hardware, vooral de CPU en grafische kaart, die op de betreffende Mac staat. Dankzij Parallels Desktop 15 kunnen gebruikers Windowsprogramma's en PC-games draaien die voorheen niet mogelijk waren. Denk hier aan titels zoals: Autodesk 3DS Max 2020, Lumion en MasterSeries. Games als Age of Empires: Definitive Edition en FIFA 19.

Parallels Desktop 15 kan momenteel macOS Catalina gebruiken als een VM en maakt het mogelijk om Catalina als een hostbesturingssysteem (OS) te gebruiken, zodra de aankomende update beschikbaar is (verwacht in het vroege najaar van 2019). De geplande integraties omvatten onder andere verbeterde ondersteuning voor Sidecar, waarbij een iPad als extern scherm voor je Mac dient. Daarnaast is er ook een volledige integratie met Apple Pencil. Deze laatste integratie kan tevens worden gebruikt voor programma’s zoals: CorelDRAW, Corel Painter en Microsoft SketchPad. 

Verder zijn er nog tal van andere handige functies.Gebruikers van Parallels Desktop 15 kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen slepen en neerzetten vanuit macOS screenshot previews, Safari en Windows applicaties. Op deze manier kunnen documenten sneller en eenvoudiger worden ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig bestanden te delen met emailprogramma’s zoals Outlook of Mail. 

Alle edities van Parallels Desktop 15 voor Mac (standaard, Pro- en business editie).zijn online verkrijgbaar via www.parallels.com/desktop..Daarnaast is de software ook te koop in lokale winkels en wereldwijde online winkels. Bestaande abonnees en gebruikers van Parallels Desktop voor Mac kunnen een upgrade downloaden via parallels.com/desktop-upgrade. Mensen die twijfelen kunnen een gratis trial versie met volledige functionaliteit van Parallels Desktop downloaden. Ieder Parallels Desktop licentie bevat een gratis abonnement van drie maanden voor zowel Parallels Toolbox voor Mac of Windows als Parallels Access.

Parallels Desktop 15 voor Mac

  • Upgrade vanuit iedere editie voor een eeuwigdurende license: €49.99
  • Nieuwe licentie: €79.99 per jaar
  • Nieuwe eeuwigdurende licentie: €99.99

Parallels Desktop voor Mac Pro Edition                        

  • Upgrade vanuit iedere editie: €49.99 per jaar
  • Nieuwe licentie: €99.99 per jaar

Parallels Desktop voor Mac Business Edition              

  • Nieuwe licentie: €99.99 per jaar

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-16T10:58:31.000Z Parallels


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.