Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Staples 'Plan C' helpt medewerkers veilig terug naar kantoor

Dit artikel delen:

Veel organisaties zoeken hun weg uit de intelligente lockdown en treffen voorbereidingen om hun kantoorwerkplekken te kunnen heropenen. Het is daarbij van essentieel belang om dat veilig te doen en de nodige aanpassingen te treffen die ons klaar maken voor ´het nieuwe normaal´. Omdat niemand voorbereid was op een corona-scenario, biedt Staples een helpende hand met de introductie van ´Plan C´ en de bijbehorende Staples Gids Plan C.

De meeste bedrijven hebben een ´Plan B´ op de plank liggen om te kunnen omgaan met onvoorziene crisisomstandigheden. Maar op het coronascenario was niemand voorbereid. Daarom introduceert Staples nu 'Plan C', dat werkgevers, facilitair managers en werkplekbeheerders ondersteunt bij de aanpassing van de omgeving aan de nieuwe wensen en overheidsvereisten.

Als werkplek-expert heeft Staples ´Plan C´ ontwikkeld voor de veilige terugkeer van medewerkers en om medewerkers-op-afstand in staat te stellen om beter verbonden en productiever te zijn. ´Plan C´ is een uitgebreide oplossing die (kantoor-) werkplekbeheerders helpt bij ´het nieuwe normaal´, door:

-          het waarborgen van de veilige afstand;

-          het schoonhouden van ruimtes;

-          de transformatie naar werkplekken-op-afstand die zorgen dat medewerkers wel verbonden blijven en productief kunnen zijn.

Veilig én aangenaam - Dolph Westerbos, de CEO van Staples Solutions zegt: "De terugkeer naar de werkplek heeft meer voeten in aarde dan een lukrake herindeling van de ruimte en extra controlelijstjes voor de schoonmaak. Het is ten eerste belangrijk dat mensen veilig zíjn, maar ook dat ze zich op hun gemak voelen in hun werkomgeving - die straks eigenlijk nieuw voor hen is... ´Veilig én aangenaam´ is haalbaar door procedures in te richten die daadwerkelijk effectief zijn; door realistische gedragsveranderingen te vereisen; door de allerbeste werkplekindeling; en door de modernste hygiënemaatregelen te nemen".

Verbondenheid - "Wanneer de overheid werknemers toestaat weer naar het werk te gaan, komt de grootste 'terug naar de werkplek'-beweging van de moderne geschiedenis op gang. Het doel van Staples´ Plan C is om werkplekbeheerders en facilitaire diensten daarbij te assisteren, zonder de bedrijfsactiviteiten negatief te beïnvloeden en er ondertussen voor te zorgen dat medewerkers zich verbonden blijven voelen met de organisatie, de bedrijfsdoelen en de collega´s - ongeacht waar zij zich bevinden", zegt Westerbos.

De Plan C-leidraad is onderverdeeld in WorkSpace, MeetSpace, BreakSpace, WashSpace en PersonalSpace, waar Staples toegesneden veranderingen en bijbehorende producten voor adviseert. Het gaat daarbij om gedragingen van medewerkers; het plaatsen van richtingaanwijzers; het aanbrengen van vloermarkeringen; het gebruik van beschermings- en misschien zelfs meetapparatuur; en handige hulpmiddelen. Denk bij die hulpmiddelen aan bijvoorbeeld schone‑sleutelsystemen, reinigingsmiddelen en hulpmiddelen om de beste werkplekindeling te bepalen.

"PersonalSpace is helemaal nieuw", zegt Westerbos. "Die hebben we speciaal ontwikkeld voor thuiswerkers en medewerkers onderweg. We verwachten er veel van, omdat veel organisaties willen overstappen op een ander samenwerkmodel: van meestal op kantoor ‑ soms thuis, naar meestal thuis ‑ soms op kantoor."

Het bureau op één - Toetsenborden en computermuizen, herbergen onnoemelijk veel microben: wel 20.000 keer meer dan een toiletbril. En bij hoesten en niezen verspreiden druppeltjes zich tot wel acht meter ver. In het schone en veilige kantoor waarin we ons ook op ons gemak voelen, zijn de microbenkolonies op onze bureaus, computers en telefoons dus een belangrijk punt van zorg zijn. Staples´ Plan C adviseert werkgevers over het voorkomen van besmetting en de juiste inzet van middelen, zoals veiligheidsschermen, reinigingsmiddelen, antibacteriële doekjes, en desinfecterende vloeistoffen en sprays - ook voor persoonlijk gebruik.

Corona-bestendig - Van intelligente lockdown naar corona-bestendig: met Plan C gooit Staples zijn dertig jaar ervaring op het gebied van bedrijfshygiëne in de strijd om klanten bij te staan om makkelijk en goed coronabestendig te zijn, terwijl het bedrijf, de doelstellingen en de medewerkers centraal blijven staan.

De Staples-gids 'Plan C' is hier te raadplegen

[1] https://www.staplesadvantage.nl/het-nieuwe-normaal-op-kantoor-na-covid-19/

[2] https://www.cbtnuggets.com/blog/career/career-progression/bytes-and-bacteria-exposing-the-germs-on-your-technology

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-08T14:43:16.000Z Staples Benelux
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.