Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FuTec Systems gebruikt Parallels RAS om zorgtoepassingen op maat te bieden

Dit artikel delen:

Het in Nederland gevestigde FuTec Systems verleent ICT-diensten voor de gezondheidszorg. FuTec Systems is een betrouwbare partner met een bewezen staat van dienst die complete, hoogwaardige ICT-diensten biedt tegen concurrerende markttarieven. Als belangrijke partner voor de gezondheidszorg zet FuTec de nieuwste technologie in voor duurzaam denken en handelen.

De uitdaging: medische toepassingen leveren voor desktops en mobiele apparaten

Toen de ondersteuning voor Propalms Thinspace eindigde, was FuTec op zoek naar een oplossing voor het publiceren van toepassingen waarmee medische software op maat kon worden geleverd voor professionals in de gezondheidszorg. Het bedrijf, dat zichzelf definieert als Managed Service Provider (MSP), levert toepassingen voor verschillende desktops en mobiele apparaten, zoals Windows, Mac®, Android™, iOS en Google Chromebook™. De MSP had ook een oplossing nodig met functies voor desktopbeheer waarmee hulp op afstand kon worden geboden en de activiteiten voor IT-beheer konden worden versneld. De oplossing voor het publiceren van medische toepassingen moest meer dan 250 gebruikers tegelijk kunnen bedienen. 

De oplossing: Parallels RAS voor naadloze toegang tot medische toepassingen

Na grondig onderzoek besloot het team van FuTec Parallels® Remote Application Server (RAS) te installeren om klanten in de gezondheidszorg medische toepassingen op grote schaal te kunnen leveren. Met Parallels RAS kon de MSP zonder problemen toepassingen leveren voor alle apparaten die klanten implementeren, waaronder Android en iOS. Bovendien kan het bedrijf toegang op afstand bieden via HTML5-webbrowserclients. Parallels RAS is een uitgebreide virtualisatieoplossing waarmee de zorgpartners van FuTec hun patiënten beter van dienst kunnen zijn. Zorgverleners hebben nu snel toegang tot beveiligde informatie in real time, zodat ze medische analyses en oplossingen tijdig aan patiënten kunnen leveren. FuTec kon de overhead verlagen door de levering en het beheer van medische en niet-medische toepassingen te centraliseren via de interface van het unieke dashboard van Parallels RAS.

Belangrijkste voordelen: klanten een veilige, uitgebreide en betaalbare oplossing bieden

De overstap naar Parallels RAS bracht FuTec vele voordelen. De uitgebreide en betrouwbare oplossing kon gemakkelijk, snel en met lagere overhead worden geïnstalleerd. Dankzij managementwizards verliepen de installatie en implementatie probleemloos en kon veel tijd worden bespaard. De migratie van eindgebruikers naar Parallels RAS duurde enkele uren in plaats van maanden, zoals bij complexere software voor virtuele-desktopinfrastructuur (VDI). 

Met Parallels RAS kon de MSP ook BYOD-ondersteuning (Bring Your Own Device) voor apparaten van eindgebruikers bij zorgorganisaties uitbreiden, zonder fysiek contact of communicatie met de besturingssystemen. FuTec zette Parallels RAS ook in om artsen onmiddellijke en veilige toegang tot medische toepassingen en patiëntgegevens te bieden op vrijwel elk apparaat en elke locatie. Zorgverleners waren zeer onder de indruk van de uitmuntende prestaties op mobiele telefoons en tablets, waardoor ze hun patiënten gemakkelijker consistente en optimale zorg kunnen bieden. Met Parallels RAS als alles-in-één-oplossing voor toegang tot medische toepassingen kon FuTec Systems de kosten verlagen, het concurrentievermogen versterken en de marges van het bedrijf verbeteren.

"Als klanten zeggen dat ze Mac- of iPad-apparaten hebben geïmplementeerd, krijgen ze nu van ons als antwoord dat dit geen probleem is omdat we Parallels RAS gebruiken!" – Patrick Huisman, Operations Manager, FuTec Systems

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T14:35:18.000Z Parallels


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.