Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom overstappen op led TL verlichting

Dit artikel delen:

Ledverlichting heeft de verlichtingsmarkt op z’n kop gezet. De voordelen van led wegen allang niet meer op tegen de hogere prijs, omdat de prijs van led enorm is gedaald de afgelopen jaren. En met de jaren kwam ook Led TL verlichting op de markt. In dit artikel lees je waarom je over zou moeten stappen op led TL verlichting.

Goedkoper

Door Led TL aan te schaffen, zul je aanzienlijk besparen op jouw energierekening. Led verbruikt vele minder energie, en ten opzichte van de oude TL buizen, verbruiken ze tot 50% minder stroom. Daarnaast heb je geen voorschakelapparaat meer nodig. Deze verbruikt ook geen energie meer wanneer je gebruik maakt van led tl. Op die manier kun je de besparing zelfs laten oplopen tot 60%.

De levensduur van TL led is ook veel langer. TL buizen gaan zo’n 10.000 uren mee, maar een led TL buis gaat tot wel 50.000 uren mee. Dat is vijf keer zo lang. Dit bespaart op vervangingskosten en op moeite. (Led) TL verlichting hangt vaak hoog aan het plafond en in sommige gevallen kost het enorm veel tijd en moeite om dit te vervangen.

Onbreekbaar

Ten opzichte van de ouderwetse TL buis is de led TL buis onbreekbaar. Waar de oude TL buis bestaat uit glas, is de nieuwe gemaakt van plastic. Ze kunnen dus beter tegen een stootje, en in bijvoorbeeld een schuur is een ongelukje snel gemaakt. Ook nu gaan de led tl buizen dus veel langer mee en zijn ze ook een stuk veiliger.

Beter voor het milieu

Je bespaart niet alleen op de energierekening, maar je bespaart ook het milieu. Led TL verbruikt minder stroom, maar bevat ook geen kwik. Kwik is slecht voor het milieu en voor de gezondheid, waardoor je de oude TL buis ook niet bij het restafval mag doen maar bij het chemisch afval. Led TL mag gewoon bij het restafval.

Goede lichtkleur

TL buizen zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Led TL gelukkig ook. Zo kun je altijd weer kiezen voor dezelfde of een betere lichtsterkte. De meest voorkomende kleurcodes zijn 830, 840 en 865. Deze buizen hebben allemaal een kleurechtheid (CRI-waarde) van 80. De cijfers na de 8 geven de hoeveelheid Kelvin aan: 3000, 4000 en 6500. Hoe hoger de code, hoe koeler het licht.

Geen flikkerend licht

De ouderwetse TL buizen hadden soms last van flikkeringen. Bij de nieuwe led TL buis is dat niet meer aan de orde, wanneer ze goed geplaatst worden. Dit zorgt voor een constant licht. Flikkerend licht kan als hinderlijk worden ervaren, maar het is ook slecht voor de gezondheid. Door flikkerend licht ervaar je sneller hoofdpijn, vermoeidheid en pijn aan de ogen. Gelukkig is dat met led TL licht verleden tijd.

Gedijt goed in koude ruimtes

Meestal hang je TL verlichting niet in de woonkamer, maar gebruik je het in loodsen, magazijnen en schuurtjes. Daarom is het belangrijk dat TL goed tegen kou kan. De oude TL buizen hadden hier nog wel eens moeite mee, maar led TL kan prima tegen kou.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-27T10:52:10.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.