Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het nieuwe Push To Talk-framework van Apple

Dit artikel delen:

Samen met verschillende nieuwe technologieën zoals nood-SOS gesprekken via satelliet, een aanpasbaar vergrendelingsscherm, Live Text-ondersteuning voor video's en andere handige functies, brengt iOS 16 ook een nieuw framework uit voor ontwikkelaars om te integreren in hun eigen apps. Het nieuwe framework van Apple brengt Push To Talk communicatie naar iPhones en draagt de naam Push To Talk-framework. Met dit nieuwe framework biedt Apple alle ontwikkelaars de mogelijkheid om bedieningselementen voor een Push to Talk gebruikersinterface eenvoudig in apps in te bouwen.

Een walkie talkie app van Apple?

Beschik je over een Apple Watch? Dan ben je wellicht al wel bekend met Apple’s eigen Walkie-Talkie-app welke standaard voor geïnstalleerd is sinds watchOS 5. Het nieuwe framework waar ontwikkelaars in IOS 16 over beschikken werkt op een vergelijkbare manier als de app op de Apple Watch maar toch zijn ze verschillend.

De Walkie-Talkie-app van Apple maakt namelijk gebruikt van de FaceTime Audio-infrastructuur om in realtime berichten te verzenden en ontvangen. Het nieuwe Push To Talk-framework vereist echter dat de ontwikkelaar zijn eigen backend implementeert om audioberichten te leveren en te ontvangen. Het Push To Talk-framework zorgt er enkel voor dat het voor ontwikkelaars mogelijk is om gebruik te maken van een universele interface voor portofoongesprekken zoals deze ook beschikbaar is voor telefoongesprekken, zelfs wanneer de app inactief is en enkel in de achtergrond werkt. Apple zou uiteraard in de toekomst zijn eigen Walkie-Talkie-app naar de iPhone en iPad kunnen brengen maar voor nu is het nieuwe Push To Talk-framework afhankelijk van apps van derden.

Portofooncommunicatie in uw eigen app

Het nieuwe Push To Talk-framework maakt integreren van een walkie talkie functie in uw eigen apps laagdrempelig. Het framework laat zich eenvoudig combineren met een andere iOS-functies en huidige PTT-applicaties zoals de walkie talkie app van Talker kunnen eenvoudig gebruik maken van het nieuwe framework zonder al te veel veranderingen te hoeven maken.

Ook oplossing voor klein zakelijke markt en (thuis)zorg.

In verschillende sectoren wordt er al veel gewerkt met walkie talkie apps om snel met elkaar te kunnen communiceren. Ook worden er bedrijfsmatig veel landelijke LTE portofoons gebruikt. De gebruikers die met elkaar op dezelfde kanalen zijn verbonden, kunnen hierdoor met elkaar communiceren. De dienst is wel netwerkafhankelijk en daarmee niet altijd geschikt voor missiekritische communicatie voor bijvoorbeeld hulpdiensten of bedrijfshulpverleners daar waar het LTE-signaal binnen gebouwen niet altijd optimaal beschikbaar is. 

Ontwikkelaars kunnen meer details over de nieuwe Push To Talk API vinden op de Apple Developer-website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-19T09:23:00.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.