Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voordelen van een Powerpoint presentatie laten maken

Dit artikel delen:

De kans is groot dat je ooit in je leven een Powerpoint presentatie hebt gemaakt. Dit kan voor een schoolopdracht zijn geweest, maar op het werk worden er regelmatig Powerpoints verwacht. Toch is het algemeen bekend dat hoe fijn zo’n presentatie ook is, het ook heel erg veel tijd kost. Vooral als je alles perfect wilt hebben, kan er echt wel wat tijd in zitten. Dit is vaak zonde, want hierdoor heb je waarschijnlijk minder tijd om de inhoud van de presentatie rond te krijgen. Een Powerpoint is een toevoeging, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat wat je daadwerkelijk verteld vooral blijft hangen. Daarom kan het een fijn idee zijn om het maken van een Powerpoint uit handen te geven aan PPTSolutions. Vraag jij je misschien af waarom dat een goed idee is? Lees snel verder.

Ontwikkel een eigen huisstijl

Vaak kiezen mensen als ze een powerpoint maken voor een huisstijl die al bestaat. De kans is dan groot dat andere mensen die huisstijl al herkennen en dat komt niet altijd even professioneel over. Je wilt namelijk dat de huisstijl past bij jou of bij het bedrijf. De vormgeving moet dus echt on point zijn en dat is iets waar je zelf misschien minder verstand van hebt. Als je een powerpoint laat maken, is dit het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken. Er wordt geluisterd naar jouw wensen en binnen no time is efr een huisstijl gefixt die precies past bij wat je met de powerpoint en het bedrijf wilt uitstralen. Je kunt natuurlijk zelf allerlei kleuren en vormen kiezen, maar vaak heeft een specialist hier iets meer verstand van. Kies er dus voor om een template in Powerpoint te laten maken

De perfecte verhouding qua afbeeldingen

Je hebt vast wel eens powerpoints gezien, waarbij je je afvroeg of het wel nodig was om zoveel afbeeldingen te hebben. Andere powerpoints hebben weer heel weinig afbeeldingen, wat de powerpoint juist kaal maakt. Eigenlijk ben je dus op zoek naar een middenweg. Je wilt dat de afbeeldingen goed overlopen in de powerpoint en dat je geen onnodige plaatjes toevoegt. Je moet je goed bedenken of het plaatje iets toevoegt aan je verhaal of juist niet. Soms is dat moeilijk om in te schatten. Vooral wanneer bepaalde plaatjes er simpelweg leuk uit zien. Daarom is het een goed idee om dit uit handen te geven, zodat je weet dat dit in ieder geval helemaal goed komt. 

Precies genoeg informatie op de Powerpoint

Een ander struikelblok op het gebied van presentaties is de informatie op de powerpoint. Je wilt geen hele zinnen op de powerpoint plaatsen, maar twee steekwoorden is ook karig. Ook op dit vlak is het belangrijk dat je een bepaald balans vindt. Het gaat niet om wat jij fijn vindt, maar waar de aandacht van het publiek naartoe gaat. Staan er niet te veel woorden op de powerpoint? Dan zal het publiek waarschijnlijk goed naar je luisteren. Heb je hele verhalen op de powerpoint staan? Dan is de kans groot dat mensen dit sneller zullen lezen dan dat ze naar jouw verhaal luisteren. Let hier dus goed op of geef deze taak uit handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-23T10:01:39.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.