Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Exact Online en Power BI gekoppeld in 3 klikken

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Qics bedacht eind vorig jaar een app waarmee in slechts een paar klikken een administratie in Exact Online gekoppeld kan worden aan Microsoft Power BI. Met het prototype van deze Power BI connector voor Exact Online won Qics de Exact Live Hackathon. Nu is deze app onder de naam QicsDashboards verkrijgbaar in het Exact Online App Center. QicsDashboards vervult de behoefte van ondernemers om in één oogopslag te kunnen zien hoe het bedrijf er nu voor staat.

Katwijk – 15 maart 2018 – Softwarebedrijf Qics bedacht eind vorig jaar een app waarmee in slechts een paar klikken een administratie in Exact Online gekoppeld kan worden aan Microsoft Power BI. Met het prototype van deze Power BI connector voor Exact Online won Qics de Exact Live Hackathon. 

Nu is deze app onder de naam QicsDashboards verkrijgbaar in het Exact Online App Center. QicsDashboards vervult de behoefte van ondernemers om in één oogopslag te kunnen zien hoe het bedrijf er nu voor staat.   

Kant en klare rapporten en een gebruiksvriendelijk datamodel  

QicsDashboards maakt niet alleen verbinding met Exact Online, maar publiceert direct elf rapporten per administratie. “Hiermee hebben onze klanten direct inzicht in de meest gevraagde cijfers” aldus Eddy Plasier, directeur van Qics. “Ondernemers kunnen de meegeleverde rapporten aanpassen, maar ook eenvoudig nieuwe rapporten aanmaken. Het bijzondere hiervan is dat je geen kennis van de tabelstructuur van Exact Online nodig hebt. Velden (zoals ‘Bedrag vorig jaar’) sleep je direct in je rapport waardoor je makkelijk specifieke informatie kunt opvragen.”  

Naast de connector en de rapporten levert QicsDashboards een aantal kant en klare KPI’s, zoals werkkapitaal, current ratio, EBITDA, solvabiliteit, bruto/nettowinstmarge en operationele winstmarge. Volgens Eddy Plasier slaat QicsDashboards hiermee een brug tussen de ruwe data in Exact Online en de kracht van data analyse binnen Microsoft Power BI.    

Gemakkelijk te activeren, zonder technische kennis  

Om een Exact Online administratie aan Power BI te koppelen, is geen technische kennis nodig. Je doorloopt slechts drie simpele stappen, waarna je een e-mail ontvangt zodra de rapporten zijn klaargezet. “We willen dat iedereen die Exact Online gebruikt snel en eenvoudig zijn cijfers kan analyseren” aldus Eddy Plasier.    

Altijd up-to-date  

Waar veel BI-tools dagelijks hun complete database opnieuw binnenhalen, haalt de tool van Qics acht keer per dag de mutaties binnen. Hierdoor zijn de gegevens altijd up-to-date.    

Management informatie voor professionals  

Met al meer dan vijfenzestig gekoppelde administraties kent de oplossing van Qics een goede start. “Iedereen is op zoek naar actuele en betrouwbare tussentijdse stuurinformatie. Wij zijn overtuigd dat onze app, in combinatie met Power BI, op dat gebied echt iets kan toevoegen.” 

De consultants van Qics kunnen desgewenst helpen met het uitbreiden van de rapportages of het toevoegen van andere databases. https://www.qics.nl/power-bi

Over Qics   

Qics helpt zakelijke dienstverleners met het stroomlijnen van haar bedrijfsprocessen. Dit doet zij door standaard componenten te combineren met maatwerk. Naast software-ontwikkeling en Business Intelligence consultancy op maat, levert Qics ook een aantal eigen producten voor Business Intelligence, planning, urenregistratie, facturatie en hotelmanagement.   

Bij Qics werken 30 medewerkers vanuit vestigingen in Nederland (Katwijk) en Slowakije (Zilina). Kijk voor meer informatie op www.qics.nl. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-15T12:57:11.000Z Qics Software
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.