Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zelf BI-dashboards maken met Toucan Toco Studio

Dit artikel delen:

Toucan Toco wil een einde maken aan het leger IT-consultants dat een organisatie nodig heeft om een BI-tool te implementeren. Met Toucan Toco Studio ontwerpen en ontwikkelen medewerkers voortaan zelf BI-dashboards (‘autonomous dashboarding’) op basis van bedrijfsdata, zonder hiervoor diepgaande kennis nodig te hebben van data-analyse.

Toucan Toco Studio is een intuïtieve tool waarmee iedereen snel en eenvoudig een dashboard kan ontwikkelen op basis van bedrijfsdata. Met Trial Scenario, een online leermodule van een uur, maken gebruikers in een speciale omgeving hun eerste applicatie. Sluipt er een fout in het ontwerp, dan ziet een gebruiker dit direct door de ‘live preview’-functie. Bovendien krijgt hij een proactieve foutmelding met een mogelijke oplossing om de fout te herstellen. 

Design-first: tijdsbesparing voor de IT-afdeling 

Met Toucan Toco Studio is het mogelijk om zeer snel een prototype op te leveren. De behoefte aan dashboards en rapporten vanuit de business is groot en niet zelden verandert de specifieke vraag tijdens het ontwikkelproces. Bovendien gaat de meeste tijd vaak zitten in het verbinden van de onderliggende data. Met de ‘design-first modus’ in Toucan Toco Studio creëren gebruikers eerst de ‘storyline’, die ze vervolgens door verschillende stakeholders laten checken. Deze storyline is gebaseerd op fake data, waardoor de IT-afdeling tijdens het ontwerpproces nog niet in actie hoeft te komen. Pas als het ontwerp definitief is, wordt met de ‘Data connector interface’ de fake data vervangen door de daadwerkelijke bedrijfsdata. 

Toucan Doco: online kennisbank voor gezamenlijke ontwikkeling 

Om ‘autonomous dashboarding’ door gebruikers en bedrijven, dus zonder (IT-)hulp van buitenaf, mogelijk te maken, heeft Toucan Toco een een uitgebreide kennisbank (Toucan Doco) ontwikkeld. Hierin zijn drie rollen gedefinieerd: small app designer, IT-manager en sysadmin. Daarnaast is er de ‘Community of Data Storytellers’ waar leden gebruik kunnen maken van een online supportplatform, wekelijks product-updates krijgen en workshops kunnen volgen. 

“BI-software is vaak erg complex en niet bepaald gebruiksvriendelijk. Met Toucan Toco Studio willen we hier verandering in brengen door bedrijven en organisaties de mogelijkheid te geven om zelf BI-dashboards te ontwikkelen zonder hierbij de IT-afdeling onnodig te belasten", zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter van Toucan Toco. "Gebruikers zijn in een korte tijd in staat om zelfstandig dashboards te ontwikkelen in een veilige omgeving, deze dashboards te testen bij collega’s en andere belanghebbenden en vervolgens beschikbaar te maken voor de rest van de organisatie. Hiermee zorgen we niet voor een vis voor het avondeten, maar een hengel om voor elke dag een maaltijd te kunnen vangen.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T12:33:15.000Z Toucan Toco


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.