Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo veilig is werken in de Google cloud anno 2022

Dit artikel delen:

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om anno 2022 te werken in de cloud. Zo kun je kiezen voor veel verschillende applicaties en zorgt het werken in de cloud ervoor dat je eenvoudig kunt samenwerken en uiteraard overal en altijd toegang hebt tot al je bestanden. Daarnaast is de veiligheid gewaarborgd en worden update volledig uitgevoerd door de cloud leverancier. Kortom, reden genoeg om in de cloud te werken zou je denken of toch niet?

Werken met Google Apps

Google Apps heeft al vanaf het allereerste moment de applicatie ontwikkeld als zijnde cloud applicatie. Dat betekent dat je volledig vanuit je browser toegang kunt krijgen, zonder dat er andere software gedownload hoeft te worden. Zo hoef je je dus niet meer bezig te houden met het onderhouden en update van verschillende type software. Doordat je je kiest voor een cloudoplossing, kun je uit de Google marketplace honderden verschillende soorten apps gebruiken, die feilloos met elkaar kunnen communiceren.

Alles vanuit één browser

Kies je voor werken vanuit je huurhuis Hoogezand via Google apps, dan werk je volledig vanuit één browser. Dit kan zowel via Chrome, Firefox of Internet Explorer. Zo hoef je geen updates meer uit te voeren, waardoor je verzekerd bent dat je te allen tijd gebruikmaakt van de laatste versie. Het voordeel aan het werken middels een browser, is dat je niet alleen overal en altijd toegang hebt tot al je bestanden, maar dit ook vanaf ieder type apparaat mogelijk is. Zelf online werk behoort tot de mogelijkheden. Op het moment dat je device weer toegang heeft tot het internet, zal alles keurig netjes weer in de cloud worden opgeslagen.

Je werkt volledig veilig

Het grote voordeel aan het werken in de cloud, is dat je vrijwel voor de volle 100% bent beschermd. Doordat je zelf niets hoef te doen als het gaat om onderhoud en updates, loop je niet het risico dat je door het niet update van een bepaalde applicatie extra kwetsbaar bent. Zo is de kans op een eventueel beveiligingslek minimaal. Omdat Google verantwoordelijk is voor het update van alle applicaties, mag je verwachten en zelfs eisen dat dit op een correcte en juiste manier gebeurt.

Perfect om samen te werken

Kies je voor werken vanuit de cloud, dan is dit bij uitstek geschikt voor het werken in teams. Doordat je niet meer talloze bestanden over en weer hoeft te sturen, maar alles gecentraliseerd kunt opslaan, kun je perfect op afstand werken. Doordat je met meerdere mensen in hetzelfde bestand kunt werken, kun je dus prima samen met je collega vanuit zijn huis werken aan hetzelfde project. Daarnaast kun je zelfs via het document met elkaar chatten, zodat jullie exact van elkaar weten wie wat doet.

Conclusie

Het werken in de cloud biedt oneindig veel voordelen. Niet voor niets wordt zowel in het bedrijfsleven als voor persoonlijk gebruik het werken in de cloud steeds gangbaarder. Doordat je op iedere gewenste locatie toegang hebt tot alle bestanden, is het werken op afstand dus geen enkel bezwaar meer. Daarnaast biedt het werken in de cloud ook het voordeel dat je eenvoudig kunt opschalen wanneer dat nodig is. Kortom, een absolute aanrader dus voor ieder bedrijf!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-26T11:13:15.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.