Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn backlinks in SEO?

Dit artikel delen:

Wanneer je hoger in Google wilt komen, kun je niet om SEO heen. Of je nu zelf SEO gaat doen of een bureau daarvoor zoekt: lees nu verder!

Door de stijgende kosten van Google Ads kijken meer en meer bedrijven naar de mogelijkheden van SEO. Voor wie het niet kent, SEO betekent zoekmachine optimalisatie. Het gaat hierbij om de website in de organische resultaten in de zoekmachine te laten stijgen. Dit heeft dus niets met Google Ads of zoekmachine advertenties te maken. In het geval van SEO kost het hoog komen in Google een eenmalige investering en daarna een periodiek bedrag om dit bij te houden. Bij SEA, dat bekent zoekmachine advertenties, moet per klik betaald worden. SEO heeft zich inmiddels bewezen als een duurzame vorm van marketing.

Backlinks in SEO: wat zijn het?

Een vraag die je kunt hebben, is “Hoe hoger in Google komen?” Dit is een logische vraag, want zoals je weet zouden alle bedrijven wel met hun website bovenaan willen staan. Van ogenschijnlijk vergelijkbare websites, met goede pagina’s met tekst, staat de een toch boven de ander. Hoe kan dit? De reden hiervoor is niet zichtbaar op de website zelf, maar komt door andere websites die naar die specifieke pagina en website verwijzen. Deze verwijzingen worden backlinks genoemd.

Voorbeelden van effectieve linkbuilding

Om er een beeld bij te krijgen, kun je het beste voorbeelden van effectieve linkbuilding bekijken. Want voor je nu bezig gaat met iedereen vragen om een link naar je site, moet je de basis begrijpen. Voorbeelden van effectieve linkbuilding laten zien dat er vanaf websites die gerelateerd zijn aan het onderwerp een link geplaatst wordt. Stel je hebt een website als reisbureau, dan is het goed als een reisblog naar jouw site linkt. Stel je hebt een taxibedrijf, dan zou het mooi zijn als de garage waar je de auto in onderhoud hebt een link naar jouw site plaatst. Nu je dit concept snapt, kun je de volgende alinea gaan lezen. Want niet iedere link is gelijk!

Wat is de waarde van backlinks?

De waarde van backlinks wordt uitgedrukt in DA en TF. Deze waardes zijn door derde partijen in het leven geroepen. DA (van MOZ) en TF (van Majestic) geven aan hoe krachtig een domein is. DA staat voor Domein Autoriteit en TF voor TrustFlow. Veel mensen gebruiken deze statistieken bij het bepalen vanaf welke domeinnamen ze backlinks willen verkrijgen. Hoe beter de score is, hoe hoger de waarde van de link zou moeten zijn. Je kunt met SEO tools deze waarde controleren. Als je op internet hiernaar zoekt, kom je tools tegen. Je kunt ook via een SEO bureau dit laten onderzoeken. 

Linkbuilding: hoe werkt dat?

Als we het effectieve linkbuilding voorbeeld nemen, kun je begrijpen hoe die backlink nog beter wordt. Stel er wordt vanaf een reisblog een link naar de website van het reisbureau geplaatst. Dan kan dit gedaan worden door een link te plaatsen op een linkpartner pagina. De zoekmachine zegt dit echter niet zoveel. De context waarin de link vermeld wordt is belangrijk. Dus stel de link staat in een goed artikel over vliegreizen, en de link wordt geplaatst onder het woordje “vliegreis boeken” dan zal dit veel meer waarde hebben dan enkel en alleen die link vermelden.

Hoe doen SEO bureaus dit?

SEO bureaus zullen een SEO strategie uitwerken en daarin linkbuilding meenemen. Wat je daarvan moet weten is dat ze niet iedere link naar dezelfde pagina linken. Ze plaatsen linkjes in een tekst gerelateerd aan het onderwerp van de pagina waarnaar gelinkt wordt. Sommige links zullen het zoekwoord bevatten, anderen de merknaam en weer anderen alleen de link.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-10T09:40:51.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.