Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

E-commerce trends en webshop ontwikkelingen in 2023

E-commerce speelt een belangrijke rol in onze economie. Het aantal webshops stijgt jaarlijks en online zichtbaarheid is inmiddels voor bijna elke organisatie echt cruciaal. Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in deze branche. Wij hebben voor jou een aantal van deze nieuwe trends op een rijtje gezet en vertellen je hoe je hier met jouw webshop op in kunt spelen.

Flexibel betalen

Naast Klarna, IDEAL en Paypal is er tegenwoordig ook een nieuwe ontwikkeling in het online betalen: Apple Pay, Android Pay en Google Pay hebben namelijk de laatste jaren hun intrede gemaakt. Met deze tools wordt het niet alleen makkelijker om te betalen in fysieke winkels, maar ook online heb je binnen enkele seconden afgerekend. Wil jij nou bij jou webshop ontwikkeling inspelen op deze nieuwe trend? Kies dan bijvoorbeeld voor Mollie, deze Payment Service Provider (PSP) biedt via bijvoorbeeld Apple Pay de mogelijkheid om jouw klanten mobiel te laten betalen.

Het gebruik van Machine Learning

Het personaliseren van de online winkelervaring van een klant is cruciaal voor het verhogen van de online verkoop en het versterken van het succes van e-commerce. Machine Learning (ML) wordt gebruikt om de klantervaring te verbeteren door verbeterde zoekfuncties, aanbevelingen op maat en meer.

Elk ML-product vereist drie componenten: hardware, algoritmen en gegevens. Hoewel de eerste twee direct beschikbaar zijn en over het algemeen geen obstakels vormen, blijft het verzamelen van hoogwaardige gegevens om ML-modellen te trainen een uitdaging. Om ML-applicaties beter te trainen kunnen bedrijven het beste data labeling gebruiken op basis van menselijk inzicht.

Social commerce

De naam social commerce combineert twee termen waar we inmiddels niet meer omheen kunnen: social media en e-commerce. Door middel van social commerce is het mogelijk om je producten en diensten te verkopen op een social media platform. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om je social media account (bijvoorbeeld Instagram) te koppelen met je webshop. Zo wordt de reis van de klant naar jouw webshop korter. In plaats van dat de klant jou zoekt, bereik je jouw klant al eerder op een platform waar deze vaak aanwezig is. In 2020 was de wereldwijde omzet via social commerce 89,4 miljard dollar. De verwachting is dat dit in 2027 meer dan 600 miljard dollar wordt. De groei is er dus nog lang niet uit.

SEO is en blijft onmisbaar

Naast deze drie trends blijft het natuurlijk ook belangrijk om de SEO van je website up to date te houden. Zowel machine learning en social commerce hebben veel te maken met SEO. Weet je niet hoe je je online vindbaarheid moet aanpakken? Of kan jouw online zichtbaarheid wel eeen boost gebruiken? Zoek dan eens op SEO Enschede. ;)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-22T12:18:16.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.