Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nederlandse student zoekt zekerheid

Nederlandse student zoekt zekerheid

Hoogopgeleide Nederlandse studenten verkiezen de zekerheid van een vaste baan boven het ondernemerschap en werken bij een start-up. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van online recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) onder Nederlandse HBO- en WO-studenten.

Ruim de helft van de studenten (53,7 procent) hoopt na hun afstuderen een vaste baan te vinden. Vier op de tien (38,8 procent) beginnen hun carrière liever met een traineeship. Slechts 7,5 procent gaat voor het ondernemerschap. Dat laatste ligt onder het landelijk gemiddelde: van de huidige beroepsbevolking is ruim 12 procent zelfstandig ondernemer.

Loyaliteit
De gewenste zekerheid van een vaste baan vertaalt zich desondanks niet in loyaliteit en toewijding aan de nieuwe werkgever. De overgrote meerderheid (80,9 procent) rekent erop niet langer dan drie jaar bij zijn eerste werkgever werkzaam te zijn. De grootste groep (38,4 procent) rekent op een werkverband van twee tot drie jaar.

Start-ups zijn niet bijzonder populair onder starters op de arbeidsmarkt. De meeste studenten (52,5 procent) willen aan de slag in de corporate wereld, gevolgd door het mkb (27,4 procent). Slechts een op de vijf studenten kiest voor het avontuur bij een start-up.

Tatoeages
Hoewel de laatste jaren veel te doen is geweest over discriminatie op de arbeidsmarkt, heeft een grote groep studenten (87,5 procent) zich bij sollicitaties nooit onterecht afgewezen gevoeld. Van degenen die dat wel hebben ervaren, gaat het in de meeste gevallen om leeftijd (41 procent), gevolgd door uitstraling (29,5 procent) en nationaliteit (17,9 procent).

Verder zijn deelnemers aan het onderzoek gevraagd naar de do’s & dont’s tijdens sollicitatiegesprekken. Hoe denken studenten over het dragen van sportschoenen naar een sollicitatiegesprek? Mogen eventuele tatoeages zichtbaar zijn? En moeten nieuwe werknemers altijd de dresscode van de werkgever overnemen? Antwoorden op deze en meer vragen zijn te lezen op https://www.businesstalentnetwork.nl/2017/03/31/business-talent-network-talent-survey-2017/#

Over BTN
Business Talent Network is het grootste online recruitmentplatform voor hoogopgeleid talent in Nederland en België. Via zesendertig websites met ruim een miljoen gebruikers per jaar biedt BTN talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct in contact te komen met meer dan driehonderd multinationals. Meer informatie is te vinden op businesstalentnetwork.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-02T11:15:38.000Z Business Talent Network
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.