Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Jobrapido en Smart Intuition Technology™

De werkgelegenheid in de EU is terug op het niveau van voor de wereldwijde economische crisis. Op dit moment is de uitdaging het oplossen van de toenemende scheefgroei tussen vraag en aanbod van werk. Het percentage openstaande vacatures in de EU steeg van 1,4 in 2008 naar 2,2 in het tweede kwartaal van 2018[1]. Jobrapido, een wereldwijd succesvolle vacaturezoekmachine, ontwikkelde zelf Smart Intuition Technology™ (SIT), een zoekoplossing die werkt met kunstmatige intelligentie (AI), big data en taxonomische principes, bedoeld om zowel werkzoekenden als werkgevers effectiever te ondersteunen. Hoe kan SIT helpen om de discrepantie tussen vraag en aanbod van werk op te lossen?

De huidige zoekmachines zoeken op trefwoord en tonen alleen resultaten waarin dat trefwoord of, in het gunstigste geval, synoniemen ervan, voorkomen. Werkzoekenden missen daardoor relevante resultaten, terwijl bedrijven potentieel talent mislopen, simpelweg omdat zoeker en zoekende in hun zoekopdrachten niet dezelfde woorden gebruiken om kennis en ervaring te beschrijven. Een voorbeeld: als een gebruiker zoekt naar een “junior medewerker administratie en financiën”, zullen de meeste zoekmachines alleende resultaten tonen die alle trefwoorden bevatten. Dus de gebruiker ziet geen extra resultaten die aansluiten bij zijn zoekopdracht, zoals "administratief medewerker", "financiële administratie", "junior financieel medewerker", etc. En bovendien, een werkzoekende die zoekt op "administratief medewerker" kan heel goed beschikken over de vereiste vaardigheden voor een functie als "financieel medewerker", “boekhoudkundig medewerker”, "bureaumedewerker advocatenkantoor", "medewerker facturatie", etc.

Met behulp van taxonomie, kunstmatige intelligentie en machine-learning verzamelt en combineert SIT informatie over de interesses van werkzoekenden, om die vervolgens te koppelen aan het meest complete aanbod relevante vacatures. Deze nieuwe technologie wordt in alle stadia van het zoekproces toegepast en helpt om meer verkeer te genereren, de community beter in kaart te brengen en de zoekervaring te verbeteren. Bovendien: het levert per vacature 35% meer gekwalificeerde sollicitanten op en vergroot de respons, waardoor het wervingsproces uiteindelijk 50%[2] effectiever wordt. Dubbel voordeel dus, waarbij de mismatch tussen vraag en aanbod wordt opgeheven er tijdens het zoekproces meerwaarde wordt gecreëerd van zowel werkzoekende als rekruterende partij.

Rob Brouwer, CEO Jobrapido, licht toe: “Smart Intuition Technology™ laat het potentieel zien van technologie om processen efficiënter te maken, oplossingen te bieden voor complexe problemen en op de arbeidsmarkt nieuwe kansen te signaleren, te benutten of zelfs te creëren. Onze missie is excellente service te bieden aan zowel werkzoekenden als werkgevers, door de mogelijkheden van technologische innovatie en kunstmatige intelligentie optimaal te benutten. Met 50% effectiviteitswinst zijn we daarin zeer succesvol.”

Over Jobrapido

Jobrapido (JR) is ’s werelds meest effectieve vacaturezoekmachine. Als pionier in de sector zet Jobrapido een nieuwe standaard in online banen zoeken door mensen op een fundamenteel andere manier aan werk te helpen. JR inventariseert, analyseert en aggregeert vacatures over het hele web, zodat kandidaten alle relevante banen op één plek kunnen vinden. Met grensverleggende technologie en innovatieve producten maakt JR de koppeling tussen geweldige werkgevers en fantastische kandidaten. Jobrapido, opgericht in 2006, heeft inmiddels wereldwijd een succesreputatie opgebouwd. Het bedrijf toont maandelijks meer dan 20 miljoen vacatures op zijn site, wordt maandelijks meer dan 55 miljoen keer bezocht en telt meer dan 80 miljoen geregistreerde gebruikers. JR heeft zijn hoofdkantoor in Milaan en is actief in 58 landen. Het helpt de juiste kandidaten de juiste functies te vinden bij duizenden bedrijven over de hele wereld, snel en effectief. Jobrapido is sinds april 2014 onderdeel van de Symphony Technology Group (STG).

[1] Bron: Eurostat job statistics, september 2018.

[2] Bron: Gebaseerd op de Relevance and Evaluation Test van Applause. Deze test werd uitgevoerd in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland op basis van 20 echte baanzoekopdrachten door gebruikers in elk van de genoemde landen. Alle zoekacties werden uitgevoerd met Smart Intuition Technology™, de "oude" Full Text Search (FTS)-methodiek van Jobrapido en de zoekmachine van een concurrent. De eerste 15 resultaten van elke zoekopdracht door de drie methoden werden vervolgens vergeleken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T11:13:39.000Z Jobrapido
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.