Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Humanoids lanceert vernieuwde crash courses

Humanoids, een collectief van ontwerpers en ontwikkelaars van interactieve producten uit Rotterdam, opent met het nieuwe jaar de inschrijvingen voor door haar aangeboden crash courses en traineeships. Humanoids biedt reeds sinds 2017 leer-werk trajecten aan voor starters met een academische vooropleiding, maar heeft voor 2019 voor een nieuwe opzet gekozen. De looptijden en tarieven zijn aangepast, en ook externe deelnemers kunnen voortaan deelnemen aan de crash courses.

Trainees kunnen voortaan kosteloos crash courses volgen

Vanaf 1 januari 2019 kan men zich bij Humanoids opgeven voor de crash courses en aansluitende traineeships, die in maart 2019 van start gaan. Men kan daarbij kiezen tussen de richtingen ‘UX Design’ of ‘Front-End Development’. De korte opleidingen, hernoemd naar ‘crash courses’, zullen voortaan 5 weken duren in plaats van de 8 weken die hier eerst voor werden uitgetrokken. Zo wordt de investering voor deelnemers kleiner. Bovendien zijn er voor deelnemers die daarna aan de slag gaan als trainee voortaan geen kosten meer aan de crash courses verbonden, er wordt in plaats daarvan een kleine onkostenvergoeding uitgekeerd.

Daarnaast kunnen nu ook externe zakelijke of particuliere deelnemers zich opgeven voor de crash courses, hier zijn wel kosten aan verbonden. Maarten Hoogvliet, oprichter van Humanoids: "Wij gaan ons nog meer richten op het aantrekken van externe deelnemers voor de komende crash courses, zowel zakelijk als particulier. We hebben gemerkt dat het goed werkt om mensen met (bijvoorbeeld) werkervaring in de klas te hebben, naast trainees."

Ook de traineeships, waarbij men aan de slag gaat bij een van de diverse trainingspartners, zijn verkort van 18 naar 12 maanden. Uit ervaring is gebleken dat dit voldoende is voor talent met een universitaire opleiding. Dit maakt het tevens aantrekkelijker voor trainingspartners om met Humanoids samen te werken.

Overbrugging tussen universitaire basis en vraag op de arbeidsmarkt

Freelance UX/UI-designer Maarten Hoogvliet (1984) constateerde rond zijn eigen afstuderen dat er een gat bestaat tussen wat je op de universiteit leert en waar de markt om vraagt. Vanuit deze ervaring ontwikkelde hij later het idee voor Humanoids, dat hij in 2017 heeft opgericht. Hoogvliet: “Er is een tekort aan goede mensen in de tech sector. Iedereen wil met seniors werken en staart zich blind op jaren werkervaring. Ik vind dat onterecht. Talentvolle juniors hebben een vrije geest, zijn enthousiast, ambitieus en kunnen je verbazen. Ik wilde iets doen om die vooroordelen in de markt te veranderen en vind dat talent een kans verdient.” In eerste instantie bood Humanoids alleen een korte opleiding en traineeships voor UX-design aan, maar later werd dit met de komst van mede-eigenaar Robbin Habermehl uitgebreid met Front-End development.

Middels korte opleidingen en traineeships krijgt men bij Humanoids de kans om werkervaring op te doen, een portfolio en netwerk op te bouwen, terwijl bedrijven de beschikking krijgen over streng geselecteerd en marktconform opgeleid top-talent. Tijdens het traineeship keert iedereen één dag in de week terug bij Humanoids om een volle dag training en begeleiding te geven óf te krijgen. Die dag is een investering van Humanoids en hier betalen de bedrijven waar de trainees voor werken niet voor. Na afronding van het traineeship kunnen deelnemers verbonden blijven aan het collectief Humanoids en zelf trainingen geven aan nieuw talent of in dienst gaan bij trainingspartners.

Solliciteren voor een van de crash courses en/of traineeships kan vanaf 1 januari 2019, in maart gaan de crash courses van start. Het eerstvolgende aanvangsmoment daarna is in september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-21T15:37:00.000Z Humanoids


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.