Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom je voor een traineeship in de IT moet kiezen

Je hebt meerdere mogelijkheden om een diploma of certificaat te halen. Vaak denk je dan meteen aan die lange periode op school. Zoveel inspanning en dat alleen voor de kennis. Dit terwijl je meer leert uit de praktijk. De kennis moet je hebben, maar de werkzaamheden zijn ook belangrijk om te kennen. Kies een traineeship in de IT met deze tips.

Hoe zit een IT traineeship in elkaar?

Het is begrijpelijk dat je wilt weten hoe dit werkt. Waarom is het dan beter dan een opleiding?

Wij leggen je eerst uit hoe een IT traineeship eruit ziet. De traineeship is verdeeld in twee jaren. Nu zijn niet beide jaren gevuld met alleen maar theorie. In het eerste jaar mag je de praktijk al gaan proeven.

Beide jaren zijn verdeeld in twee gedeelten. In het eerste gedeelte van je eerste jaar houd je je bezig met de theorie. Je dient kennis te hebben van een aantal termen die niet iedereen kent. Die moet je beheersen als IT’er. In het tweede gedeelte van je eerste jaar mag je al de praktijk ingaan. Dit doen wij omdat je al de kennis op theorie gebied hebt gehad en je nu de praktijk moet zien.

In het tweede jaar ga je specialiseren. Na het eerste jaar hebben wij al gezien dat door de kennis en ervaring je al weet hoe het in zijn werk gaat en wat er van je verwacht wordt. Mede daarom willen wij er dan voor zorgen dat jij nog beter bent dan de rest. Uiteindelijk hopen wij dat je bij een van onze opdrachtgevers kan eindigen en jij een baan hebt daar.

Wat zijn de voordelen van een IT traineeship?

Een traineeship in vergelijking met een gewone opleiding heeft vele voordelen. Zo duurt hij veel minder lang. Dit terwijl je uiteindelijk op dezelfde positie eindigt als dat je zou als je een normale opleiding zou volgen. Hier ben je ook al in de praktijk aan het werk bij opdrachtgevers. Hierdoor vergroot je de kans voor jezelf ook om een baan te vinden in de sector. 

Je kunt zelf bepalen wat je gaat doen. Na deze opleiding kun je ook bij ons blijven om de vacatures op te vullen. Wellicht dat je op dat moment niet de behoefte hebt meteen ergens aan de slag te gaan onder de status van IT’er. Dan ben je altijd welkom bij ons te blijven en samen met ons te kijken welke vacature jij denkt het best bij ons te kunnen opvullen.

Het is dus nooit zonde om hier een traineeship te beginnen. Hoe dan ook eindig je ergens waar je het fijn zult hebben. Wil je onderdeel zijn van detacheringsbureau QISS-IT? Bekijk hier de vacatures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T09:55:00.000Z QISS-IT
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.