Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ondernemer met een visie? Zo kan je slim groeien

Als ondernemer is het belangrijk dat je een duidelijke visie hebt. Wanneer dit niet het geval is, is het namelijk bijzonder lastig om jouw bedrijf te laten groeien. Heb je wel een visie? Verwacht dan niet dat groei van jouw bedrijf ook een uitgemaakte zaak is. Je moet zelf namelijk het een en ander doen om een onderneming te laten groeien. Als je al van alles geprobeerd hebt maar jouw bedrijf amper gegroeid is, kan dit tot frustraties leiden. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten we 3 manieren op een rijtje om jouw bedrijf slim te laten groeien.

1. Voer kleine innovaties door

Wanneer je jouw bedrijf wilt laten groeien, ontkom je niet aan innovaties. Veel ondernemers denken dat innoveren gepaard gaat met investeren. Dit is inderdaad vaak het geval, maar je hoeft niet direct grote investeringen te doen. Wie zijn bedrijf slim wil laten groeien, kiest er namelijk eerst voor om kleine innovaties door te voeren. Jouw bedrijf groeit hierdoor misschien minder snel dan wanneer je een grote investering doet, maar je neemt ook minder risico’s.

Als we naar het financiële plaatje kijken, kost een kleine innovatie je veel minder geld dan een grote innovatie. Heb je een kleine innovatie doorgevoerd en blijkt na enige tijd dat dit er niet voor zorgt dat jouw bedrijf groeit? Dan kun je de situatie terugdraaien zonder dat dit jou veel geld heeft gekost. Als je geïnvesteerd hebt in een grootschalige verandering, is dit niet het geval. Je hebt dan zeer waarschijnlijk veel geld geïnvesteerd in de innovatie of bedrijfsovername, waardoor je de situatie mogelijk niet snel terugdraait.

2. Denk goed na over de uitbreiding van je bedrijf

Wie zijn bedrijf wil laten groeien, denkt waarschijnlijk al snel aan uitbreiding. Als jouw bedrijf in het huidige pand uit zijn jasje is gegroeid, kun je ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een nieuw pand. Dit is een optie, maar besef je wel dat de aanschaf van een nieuw bedrijfspand behoorlijk wat geld kost.

Als je niet op een dergelijke grote kostenpost zit te wachten, zoek je eerst uit of je het huidige pand uit kunt breiden. Blijkt uitbreiding mogelijk te zijn? Dan is het verstandig om jouw blik op de toekomst te werpen. Het zou immers zonde zijn als je over een paar jaar opnieuw moet uitbreiden. Denk overigens niet dat je een uitbreiding moet financieren met eigen geld, want je kunt namelijk zakelijk geld lenen om een bedrijfspand uit te breiden.

3. Zorg dat er altijd geld beschikbaar is om te investeren

Wanneer je als bedrijf wilt groeien, ontkom je er niet aan om zo nu en dan te investeren. Omdat het op voorhand niet te zeggen is wanneer het nodig is om te investeren, is het verstandig om altijd geld achter de hand te hebben voor een investering. Zakelijk doorlopend krediet biedt in dat geval uitkomst. Dankzij deze financieringsvorm ben je niet langer afhankelijk van klanten die hun facturen betalen. Je kunt in dat geval namelijk het zakelijk krediet aanspreken, waardoor investeren in groei toch mogelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-20T21:05:33.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.