Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verschillende zaken waar Life Sciences bedrijven zich mee bezig houden

Life Sciences is een van de snelst groeiende sectoren in het bedrijfsleven.

Het omvat een verscheidenheid aan bedrijven, van biotech tot fabrikanten van medische apparatuur, dienstverleners en Life science recruitment bijvoorbeeld. Het is niet verwonderlijk dat deze sector de laatste jaren zo sterk is gegroeid. Mensen leven immers langer dan ooit tevoren en de vraag naar gezondheidsdiensten blijft toenemen. Deze ongekende groei van de sector brengt uitdagingen met zich mee waarop bedrijven voorbereid moeten zijn. Om te kunnen gedijen, moeten Life Sciences bedrijven over een doeltreffende strategie beschikken die rekening houdt met verschillende risico's en problemen.

Wat is Life Sciences

Biowetenschappen, ook wel levenswetenschappen of biotechnologie genoemd, is de toepassing van biologie en andere levenswetenschappen (bv. scheikunde, natuurkunde, techniek) op medische en andere industrieën. Het omvat ook de studie van de oorsprong en evolutie van organismen, alsmede de ontdekking en het ontwerp van nieuwe toepassingen van biologische systemen en processen. In zakelijke zin kunnen biowetenschappen worden gedefinieerd als industrieën die betrokken zijn bij de ontwikkeling van producten, diensten en technologieën op basis van biochemie, biologische systemen en levende organismen.

Medische hulpmiddelen voor biowetenschappen

Medische hulpmiddelen vormen een groot deel van de biowetenschappen industrieel. Ze omvatten producten zoals beeldvormingsapparatuur, chirurgische instrumenten, draagbare technologie en apparatuur voor de behandeling van verschillende kwalen. Medische hulpmiddelen zijn uiterst belangrijk in de gezondheidszorg. Zij verbeteren de kwaliteit van de patiëntenzorg, verlagen de kosten en maken een meer gespecialiseerde behandeling op maat mogelijk. De producten moeten echter voldoen aan hoge normen van veiligheid en doeltreffendheid. Voor bedrijven die medische hulpmiddelen voor Life Science ontwikkelen gelden strenge eisen op het gebied van regelgeving en kwaliteitsborging. Want het gaat hier onder andere op testen waar mensen voor worden gebruikt.

Talent vinden en behouden

Het aantrekken van het beste talent is essentieel voor succes in de biowetenschappen industrieel. Het is ook een van de meest uitdagende taken. Er is een tekort aan geschoolde werknemers in de sector, vooral in de biotechnologie en de productie van medische hulpmiddelen. Dit is te wijten aan een aantal factoren, zoals een hoger loon dan in de meeste andere sectoren en de lange werktijden in een laboratoriumomgeving. Om de juiste werknemers te vinden en te houden, kunnen Life Sciences bedrijven gebruik maken van verschillende methoden, maar de meest efficiënte manier is door middel van recruitment, dit kan talent recruitment zijn maar ook executive recruitment bijvoorbeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-29T09:59:14.000Z Talentmark


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.