Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn de voordelen van een zit sta werkplek?

Dit artikel delen:

Eén van de grootste trends anno 2020 zijn de zit sta bureaus. Zo’n speciaal exemplaar kun je verstellen in hoogte. Dit zorgt ervoor dat je met het bureau zowel staand als zittend kan werken.

Je kunt dus door de hoogte te verstellen een sta werkplek creëren, maar ook een zit plek. Dit heeft een aantal voordelen, om nog maar niet eens te praten over het feit dat je tijdens het staand werken per uur 50 extra calorieën verbrandt.

Minder lichamelijke klachten

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat afwisselend zittend en staand werken tot minder klachten zal leiden in je rug, schouders en nek. Dat is eigenlijk best logisch, want je lichaam is gemaakt om te bewegen. Dit moet je dus eigenlijk de hele dag door doen, maar als je constant zittend werkt is dit eigenlijk niet mogelijk. Als je urenlang achter elkaar achter je bureau zit dan zal je lichaam de druk op specifieke lichaamsdelen verlagen, waardoor je voorover gaat buigen. Zo krijg je dus last van je rug, schouders en nek, wat minder gebeurt als je gaat staan.

Minder gezondheidsrisico’s

De wetenschap is het er unaniem over eens: de hele dag zittend werken is dodelijk. Dit neemt namelijk een aantal grote gezondheidsrisico’s met zich mee, waar je echt niet op zit te wachten. Zo verhoogt veel zitten de kans op onder meer diabetes type 2, hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden. Dit zijn nog maar een paar risico’s voor je gezondheid waar veelvuldig zitten toe kan leiden. Het vergroot namelijk tevens de kans op overgewicht, kanker en depressie. Lang zitten stagneert ook de stofwisseling en belemmert de doorbloeding.

Alerter, creatiever en scherper

Daarnaast heeft een zit sta werkplek ook als een paar positieve effecten op je brein. Dit is met name het geval als je staand aan het werk bent. TIjdens het staan zal je hart namelijk circa 10 keer zoveel bloed door je lichaam pompen dan wanneer je zittend aan het werk bent. Doordat er meer bloed gepompt wordt in je lichaam zul je scherp en alert gehouden worden. Dit zorgt er dan weer voor dat je creatiever kunt zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-22T13:50:34.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.