Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo kun je geld verdienen door te investeren in cryptovaluta’s

Vandaag de dag kent iedereen Bitcoin wel.

De snelle stijging van de Bitcoin koers heeft hier natuurlijk mee te maken, dit heeft immers veel publiciteit gekregen in de Nederlandse pers. Toch is Bitcoin niet de enige cryptocurrency die de aandacht getrokken heeft van investeerders. Door de interesse in Bitcoin zijn andere digitale munten namelijk ook meer waard geworden, zoals je onder meer aan de Cardano koers kunt zien. Mogelijk ben jij hierdoor inmiddels ook overtuigd van het feit dat je geld kunt verdienen met het investeren in cryptovaluta’s en wil je dit ook gaan doen. Het is dan natuurlijk wel van belang om je goed voor te bereiden, zo moet je een goede Bitcoin CFD zoeken. De onderstaande tips kunnen je gelukkig helpen bij het verdienen van geld met behulp van crypto.

Koop laag in, verkoop hoog

De fundament van het beleggen in waarde is om cryptovaluta te kopen. Je kunt dit het beste doen op het moment dat ze een terugval hebben. Vooral cryptomunten zullen namelijk elke week grote dalen en pieken doormaken. De prijs zal hierdoor dus ook fluctueren in golven. Het is dan ook verstandig om Bitcoin in te kopen wanneer het erg gezakt is, wat je ook bij andere cryptocoins kunt doen. Dit houdt dus in dat je niet moet kopen als de prijs juist flink aan het stijgen is. Niemand wil dan de boot missen, maar toch is het verstandig om te wachten totdat de waarde van de coin weer een stuk lager is geworden.

Gebruik een veilige wallet 

Om cryptocurrency op te slaan worden specifieke digitale wallets gebruikt, dit zijn dus in principe gewoon virtuele portemonnees. In zo’n wallet kun je de coins veilig bewaren totdat je klaar bent om ze uit te geven of juist te verkopen. Wallets variëren in platforms waarop ze gebruikt kunnen worden. Ook verschillen de digitale portemonnees in mate van beveiliging. Het is dus van belang om een wallet te kiezen die niet alleen goedkoop is, maar ook veilig en betrouwbaar. Als je een startende crypto belegger bent dan heb je aan eenvoudig exemplaar al genoeg, wat je gewoon gratis op het internet kunt downloaden. Mensen die echt veel geld investeren in cryptovaluta’s kunnen beter een hardware wallet kopen, wat de veiligste manier van het opslaan van Bitcoins is.

Wees voorzichtig met onbekende altcoins

Je kunt dus niet alleen in Bitcoin investeren, dit is namelijk ook mogelijk met altcoins, oftewel alternatieve coins. De afgelopen jaren zijn ontzettend veel nieuwe munten op de cryptomarkt gekomen. Een aantal altcoins hebben inmiddels echt al een plekje veroverd, waaronder onder andere Cardano, Ethereum en Ripple. Toch zijn er ook nog heel veel altcoins die wat onbekender zijn. Veel van hen zijn ook aan de slag om een positie op de markt te veroveren, maar helaas geldt dit niet voor alle altcoins. Er zitten namelijk ook wat scamcoins tussen. Deze cryptovaluta’s komen op de markt met allerlei beloftes, maar eigenlijk hebben ze als doel om de ontwikkelaars zo snel mogelijk rijk te maken. Investeer hier dan ook niet in.

Volg de market cap

Je moet bovendien niet alleen naar de prijs van een cryptomunt kijken, de marktkapitalisatie is zelfs belangrijker als je wilt handelen op korte termijn. Voor lange termijn beleggers is de marktwaarde daarentegen niet per sé belangrijker. Dit zijn dus investeerders die hun coins voor een lange tijd vast willen houden om zo winst te maken. Een cryptomunt met potentie zal een marktwaarde hebben die in de loop van de tijd zal stijgen. Hierdoor zou zelfs de Bitcoin binnen een jaar nog in prijs verdubbelen, ook al is het inmiddels al zoveel waard. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-21T10:35:51.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.