Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn de voordelen van IoT in slimme LED verlichting?

IoT technologie in verlichting is een breed perspectief dat verder gaat dan alleen het dimmen van de plafondverlichting.

Een lichtregelsysteem is een onderdeel van de IoT omgeving waarmee alle LED armaturen die je kunt kopen op Directlampen samen kunnen worden bewaakt. Om dit te bereiken, wordt de toegang tot het regelen van de verlichting ofwel automatisch ofwel naar goeddunken van de gebruiker gemaakt. In dit artikel kun je meer lezen over Internet of Things in combinatie met LED verlichting en wat de voordelen hiervan zijn. 

Wat is IoT en slimme verlichting?

Kort samengevat is slimme verlichting is een verlichtingssysteem dat verbonden is met een netwerk en kan worden bewaakt en bestuurd vanuit elk gecentraliseerd systeem of via de cloud. Het gebruik van slimme plafondverlichting zit de laatste jaren in de lift. Het heeft de potentie om een ​​ondersteunende infrastructuur te zijn voor de IoT technologie. IT organisaties moeten een slimme verlichtingsoplossing kiezen die zich zou ontwikkelen met de uitbreiding van hun werkruimte. Volgens experts zou het basisproject voor slimme verlichting in de komende jaren groeien tot 2,54 miljard stuks. 

Slimme verlichting in kantoren en industrieën kan de energiekosten met 90 procent verlagen. Om deze kostenreductie te bereiken, moeten veiligheids- en beveiligingsdienstverleners echter vijf strategische fasen doorvoeren: LED verlichting, sensoren en bedieningselementen, connectiviteit, analyse en intelligentie. Slimme LED verlichting kan hierbij helpen in combinatie met IoT. In dit artikel kun je lezen wat hier de voordelen van zijn. 

  1. Vermindering van onderhoudskosten

Internet of Things, waar IoT voor staat, stelt ondernemingen in staat om de operationele status van de lichten te controleren en helpt hen bij het oplossen van problemen. Met behulp van verschillende software is vermogensbeheer comfortabeler geworden. Het kost geen extra moeite om elke fout te controleren die de werking van de verlichting verstoort. Het helpt ook bij het voorspellen van stroomuitval en eventuele vervanging die nodig is om de veldefficiëntie te verbeteren.

2.                  Snellere implementatie

Met behulp van geavanceerde IoT technologie in LED wordt het zorgen voor betere verlichting op verschillende locaties beheersbaar, wat mogelijk in de toekomst ook gedaan kan worden in combinatie met een lavalamp. De flexibele installaties helpen bij comfortabel werken dat minimale training vereist. Met de cloudtoegang en plug and play module wordt controle over verlichting eenvoudig.

3.                  Behoud van energie

Eenvoudige monitoring van het gebruik en de werking van LED verlichting kan worden gedaan door middel van IoT technologie. Volgens de volkstelling zijn straatverlichting goed voor 40 procent van het energieverbruik van het energieverbruik van de hele stad. Met de ontwikkelde IoT technologie kan een ongelijke verdeling van verlichting in toom worden gehouden. Passieve infraroodsensoren kunnen aanwezigheid en afwezigheid detecteren, wat kan helpen bij het verminderen van het energieverbruik door lichten die niet in gebruik zijn automatisch uit te schakelen.

4.                  Verbetering van de openbare veiligheid

LED lampen zijn voor veel industrieën een voor de hand liggende keuze geworden vanwege de energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en hoge prestaties. Controle en flexibiliteit maken LED tot een ideale keuze om te voldoen aan de eisen van CCTV installaties. Zodra deze LED lichten zijn verbonden met het IoT, wordt het eenvoudig om hun werking en status vanaf elke locatie en op elk moment te controleren.

LED lampen zijn slim en effectief beheersbaar wanneer ze worden geïntegreerd met IoT technologie. Met Internet of Things is het eenvoudiger om gegevens bij te houden, zoals het aantal bedrijfslampen en het stroomverbruik van elke armatuur. Een facility manager kan ook op afstand armaturen bedienen en een heel elektriciteitsnet aansturen. Zo wordt met behulp van IoT technologie het gezicht van LED verlichting revolutionair veranderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-22T11:36:48.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.