Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Trading bot gebruiken bij de handel in Bitcoins?

De handel in cryptocurrency biedt veelzijdige mogelijkheden. We hebben het in dit geval niet direct over de meest ambitieuze projecten waarop digitale munteenheden gebaseerd zijn maar zeker ook over de opties om daadwerkelijk in deze digitale handel te stappen. Een van de opties is het gebruik van een trading bot bij de handel in Bitcoins. In dit artikel nemen we de voordelen hiervan met je door en geven we je inzicht welke soorten trading bots je kunt gebruiken.

Functie van een trading bot bij het handelen in Bitcoins

Een trading bot wordt ook wel een handelsrobot genoemd en dit synoniem geeft precies aan wat je van deze handelssoftware kan verwachten. Een trading bot scant de markt voor je en voert de juiste handelingen voor je uit als de marktsituatie daarom vraagt. Je kunt de trading bot dus automatisch je Bitcoins laten verkopen of juist een aankoop laten doen als de situatie hiervoor gunstig is. De meeste trading bots zijn geavanceerde softwaresystemen. De betere handelsrobots werken aan de hand van ingewikkelde algoritmes en AI toepassingen. 

Maakt een trading bot het menselijk handelen overbodig?

Uit het bovenstaande zou je de conclusie kunnen trekken dat een trading bot het menselijk handelen overbodig maakt. Dit is echter niet helemaal het geval. De trading bot werkt op basis van instructies. Dit betekent dat je maximum bedragen kunt opgeven en een risicoprofiel kunt instellen. Daarnaast moet je veel trading bots sturen door je handelsstrategie in te geven. Bij deze bots is er dus zeker kennis van crypto zaken nodig. Als je een goede strategie ingeeft, is de kans groot dat de trading bot een aantal zeer rendabele beslissingen neemt. Jouw keuze voor een minder gunstige strategie zal echter ook merkbaar zijn in het resultaat.

Verschillende trading bots

Het is goed om je te realiseren dat er verschillende soorten trading bots zijn. De bovenstaande opties zijn vaak de trading bots die ter beschikking worden gesteld door de verschillende exchanges. Een blik op een website als https://bitcoinprime.org/nl/ leert dat je ook kunt kiezen voor een handelsrobot die wat meer zelfstandig te werk gaat. Dit soort robots kan met een beperkt aantal handelingen in werking gesteld worden. Daarnaast is het bij het bepalen van je keuze interessant om na te gaan of een trading bot gebruik kan maken van een hefboom functionaliteit. In dat geval kan het rendement op de investering eenvoudig verhoogd worden als er winst wordt gemaakt. Take Profit en Stop Loss-tools zijn weer praktisch om een eventueel verlies te beperken. Al deze functionaliteiten nemen niet het risico van het investeren in een crypto als de Bitcoin weg. Daar is zelfs de beste trading bot niet toe in staat!  

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-26T11:42:42.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.