Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Whitepaper: Implementeren van hybride cloud

Amsterdam – EvoSwitch, een Nederlandse datacenter aanbieder van colocatie datacenters in Europa en de Verenigde Staten, met EvoSwitch OpenCloud als eigen cloud interconnectie platform, heeft een nieuwe whitepaper gelanceerd met als titel: ‘How to Build a Better Cloud – Implementation.’ De whitepaper biedt IT directeuren, CIO’s en CTO’s houvast bij het implementeren van hybride cloud – waaronder cloud partner selectie, compliance, cloud security, cloud beschikbaarheid & performance, en hybride cloud SLA’s.

Nadat EvoSwitch vorige maand al een whitepaper publiceerde over de ‘planning’ fase van een hybride cloud strategie, heeft de colocatie provider nu een whitepaper uitgebracht waarin de belangrijkste afwegingen worden gedeeld voor de ‘implementatie’ fase en het omzetten van plannen in een praktijkgerichte aanpak van hybride cloud. De whitepaper met als titel ‘How to Build a Better Cloud – Implementation’ biedt richtlijnen voor een succesvolle hybride cloud implementatie.

De whitepaper bevat informatie over onder andere security maatregelen en Service Level Agreements (SLA’s). Daarnaast zijn ook top-10 lijsten opgenomen met tips voor het selecteren van de juiste hybride cloud partners (‘Top 10 questions to ask when selecting cloud partners’) en het implementeren van security beleid (‘Top 10 security questions to ask prospective cloud providers’).

EvoSwitch heeft ook de eigen klantervaringen met betrekking tot de EvoSwitch OpenCloud exchange meegenomen in het samenstellen van de whitepaper. Inmiddels maken 59 bedrijven gebruik van EvoSwitch OpenCloud en het ecosysteem van cloud interconnectie partners.

De nieuwe whitepaper ‘How to Build a Better Cloud – Implementation’ telt 30 pagina’s en is geschreven in het Engels. De whitepaper kan gratis worden gedownload via de volgende link: Whitepaper 'How to Build a Better Cloud – Implementation'

Agility, compliance, redundantie

EvoSwitch is bekend met het aanbieden van cloud interconnectie services via zijn OpenCloud exchange. Vandaar dat de whitepaper over hybride cloud implementatie begint met het uitleggen van het potentieel van het implementeren van cloud infrastructuur die via meerdere cloud providers wordt afgenomen.

“Ik heb ook enkele statistieken ingevoegd, waaronder onderzoekscijfers van Rightscale waaruit blijkt dat enterprises voor hun applicaties gemiddeld 1,8 publieke clouds en 2,3 private cloud omgevingen gebruiken,” zegt Patrick van der Wilt, de auteur van de whitepaper ‘How to Build a Better Cloud – Implementation’. “Een gedegen selectie van cloud leveranciers vraagt allereerst om een grondige marktverkenning en evaluatie van cloud resources. Aan de andere kant helpt een hybride cloud strategie ook om een lock-in te voorkomen en biedt het de mogelijkheid om de keuze voor een cloud provider, indien nodig, gaandeweg te herzien. Hybride cloud geeft enterprises de optie om geleidelijk aan een bepaalde workload, geheel of gedeeltelijk te migreren naar de cloud resources welke hen het beste bevallen.”

“Een belangrijke business driver voor het implementeren van hybride cloud is dus de agility en schaalbaarheid die het met zich meebrengt,” zegt Van der Wilt. “Er zijn echter nog meer argumenten waarom cloud gebruikers voor deze strategie kiezen. Compliance, redundantie en beschikbaarheid zijn eveneens belangrijke argumenten, maar ook security. In de nieuwe whitepaper behandel ik al deze topics in relatie tot het implementatieproces.”

Cloud security, hybride SLA’s

Patrick van der Wilt besteedt als auteur van de whitepaper specifiek aandacht aan de security en aan Service Level Agreements (SLA’s) die benodigd zijn voor het succesvol implementeren van een hybride cloud strategie.

Van der Wilt heeft de belangrijkste overwegingen op een rij gezet met betrekking tot het evalueren en managen van security bij hybride cloud, waaronder: Ervoor zorgen dat er effectieve processen zijn ingericht met betrekking tot governance, risico’s en compliance; Het auditen van operationele en business processen; Het managen van mensen, rollen en identiteiten; Bewaken en handhaven van privacy beleid; etc.

Service Level Agreements (SLA’s) zouden volgens Van der Wilt betrekking moeten hebben op drie primaire risicogebieden binnen hybride cloud omgevingen. Hij betoogt ook dat algemene cloud SLA’s tekortschieten bij het implementeren van hybride cloud.

“Het groeiende ecosysteem van EvoSwitch OpenCloud gebruikers - met op dit moment in totaal 59 partners - haalt duidelijke business-voordelen uit een hybride cloud implementatie,” zegt Van der Wilt. “De topics die in deze whitepaper worden behandeld laten aan de ander kant zien dat je wel goed op het netvlies moet hebben wat de exacte implicaties en praktische consequenties zijn van een hybride cloud strategie.”

Over EvoSwitch

EvoSwitch levert veilige en duurzame datacenter services via cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt onderdak aan een groeiend aantal klant-ecosystemen die zich hebben gevormd op basis van onderlinge connectiviteit en hybride cloud. EvoSwitch opereert daarbij op ‘the edge’ van het internet en voorziet klanten van toegang tot publieke cloud omgevingen. De waarde die EvoSwitch voor klanten en partners creëert, stelt wereldwijd opererende klanten alsook lokale gebruikers in staat om hun IT infrastructuren toekomstbestendig in te richten en te kunnen groeien.

In de cloud- en carrier-neutrale datacenters van EvoSwitch in Europa en de Verenigde Staten is 13.000 m2 colocatie vloeroppervlak beschikbaar met uitgebreide mogelijkheden voor verdere groei. De datacenters van EvoSwitch kennen een hoge dichtheid als het gaat om de aanwezige netwerk providers, waarmee zowel Nederlandse als wereldwijd opererende klanten worden bediend. De connectiviteitsopties binnen EvoSwitch worden verder versterkt door de aanwezige PoP’s van internetexchanges zoals AMS-IX, NL-ix en LINX NoVA. EvoSwitch heeft tevens een uitgebreid portfolio aan managed services opgebouwd, waaronder EvoSwitch OpenCloud. Dit is een cloud-neutrale marktplaats voor low-latency interconnectie binnen hybride cloud omgevingen waar onderhand veel partners bij zijn aangesloten.

Voor meer informatie over EvoSwitch, ga naar de website van EvoSwitch

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T16:47:00.000Z EvoSwitch
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.