Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ondernemers veel tijd kwijt aan facturatie

Facturen maken met software gaat twee keer zo snel handmatig factureren in Word of Excel, zo blijkt uit onderzoek van Appwiki. Bijna 60% van de ondernemers factureert nog handmatig, maar veel tijd kan worden bespaart met het gebruik van software. Met name jonge ondernemers laten kansen liggen.

Factureren in Word of Excel nog steeds populair


Uit de cijfers blijkt dat 82 procent van de jonge (tot 35 jaar) ondernemers nog steeds handmatig factureert in Word of Excel. De MKB ondernemers met personeel zitten op de goede weg, maar nog steeds een derde van deze groep zegt op deze manier te factureren. Zonde, want het kan veel sneller.


Sneller factureren met software


Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat een factuur maken met een factuur- of boekhoudprogramma veel tijd bespaart. Zo kost het ondernemers gemiddeld maar vijf minuten om met online software een factuur te maken. Met Word of Excel daarentegen kost het gemiddeld elf minuten, meer dan het dubbele dus.


Kansen voor jonge ondernemer


Opvallend is dat vooral jonge ondernemers (tot 35 jaar) facturen nog vaak handmatig maken met Word of Excel. Vaak omdat dit een gratis manier is om te beginnen met factureren als startende ondernemer. Toch hoeft dit de overstap naar software niet te belemmeren. Er zijn namelijk aanbieders die de software het eerste ondernemersjaar gratis aanbieden. Kortom, vooral jonge ondernemers kunnen nog veel tijd besparen op hun facturatie.


MKB’ers met personeel doen het beter dan ZZP’ers


MKB’ers blijken meer gebruik van software voor facturatie dan ZZP’ers, maar de gemiddelde factuur duur is nog steeds bijna negen minuten. Kortom, de MKB ondernemer is goed op weg, maar er is nog ruimte voor verbetering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die e-facturatie biedt. Met e-factureren kunnen namelijk nog meer handelingen worden geautomatiseerd zodat het facturatieproces sneller verloopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-16T11:44:38.000Z Appwiki
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.