Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Secureworks lanceert SaaS-applicatie

Secureworks brengt een software-as-a-service (SaaS)-applicatie op de markt. Dit nieuwe product gaat de manier veranderen waarop bedrijven cyberbedreigingen ontdekken, onderzoeken en tegenmaatregelen nemen. Red Cloak Threat Detection and Response (TDR) is een security-analyse-applicatie die meer dan twintig jaar aan inzicht in cyberbedreigingen en geavanceerde analysemogelijkheden toepast op IT-toestellen, netwerken en cloud-omgevingen.

Red Cloak TDR maakt gebruik van deep learning en machine learning om geavanceerde bedreigingen te ontdekken en het aantal waarschuwingen en valse alarmen te verminderen. Klanten kunnen zo gevaarlijke bedreigingen sneller identificeren en bestrijden. De nieuwe cloud-applicatie van Secureworks versnelt processen door intuïtieve workflows en automatisering. Zij beschikt bovendien over een chat-functie die gebruikers direct in contact brengt met de ervaren cybersecurity experts van Secureworks. Klanten profiteren bovendien van het Secureworks netwerkeffect: Als de Secureworks Counter Threat Unit een bedreiging identificeert in een van de meer dan 4.300 omgevingen van zijn klanten komt er een tegenmaatregel beschikbaar in Red Cloak TDR.

Security-infrastructuren bestaan vaak uit een verzameling van onsamenhangende lagen security-producten die gaten bevatten waar bedreigingen zich onopgemerkt honderden dagen kunnen verstoppen1. “De goed bewapende en gecoördineerde aanvallers van vandaag de dag werken slim samen, maar toch blijven veel organisaties vertrouwen op verschillende, aparte tools en losse handmatige onderzoeken”, aldus Wendy Thomas, senior vice president business and product strategy bij Secureworks. “Red Cloak TDR automatiseert het onderzoek van waarschuwingen en integreert tientallen jaren aan kennis zodat bedrijven snel actie kunnen ondernemen en de risico’s voor hun activiteiten kunnen beperken.” Red Cloak TDR maakt Secureworks’ tientallen jaren aan ervaring, expertise en kennis over cyberbedreigingen – samengesteld uit miljarden incidenten binnen duizenden security-omgevingen en continu geactualiseerd – op intuïtieve en flexibele manier beschikbaar. Bovendien integreert Red Cloak TDR data van derden om organisaties van de best mogelijke informatie te voorzien over de bedreigingen die voor hen relevant zijn.

Red Cloak TDR analyseert activiteiten op IT-toestellen, netwerken en in de cloud en reduceert radicaal het aantal valse alarmen die een dagelijkse uitdaging vormen voor security-experts. Het ontdekt geavanceerde bedreigingen door een verband te leggen tussen informatie van uiteenlopende bronnen. Hiervoor maakt het gebruik van Secureworks’ kennis over het gedrag van cybercriminelen en van machine learning om gebruikers van de broodnodige context van de bedreiging te voorzien. Red Cloak TDR schept vertrouwen in security-waarschuwingen en zorgt ervoor dat security-experts zich op die bedreigingen kunnen concentreren die er echt toe doen.

Red Cloak TDR maakt gebruik van Secureworks ‘defense in concert’-methode, verenigt beveiligingsomgevingen en analyseert alle relevante signalen op één plaats. Het systeem voorziet gebruikers van context zodat zij snel en nauwkeurig de implicaties van elk gebeurtenis kunnen beoordelen. 

Met Red Cloak TDR kunnen teams nauw samenwerken en snel betrouwbare conclusies trekken. De chat-functie is tijdens een onderzoek direct beschikbaar om hulp van experts te ontvangen, die gebaseerd is op tientallen jaren ervaring met het opspeuren en analyseren van en verdedigen tegen bedreigingen. 

De applicatie maakt snelle, nauwkeurige en software-gebaseerde reacties mogelijk en biedt gebruikers de mogelijkheid de juiste actie te automatiseren. 

Red Cloak TDR is een cloud-gebaseerde SaaS applicatie. Klanten hoeven dus niet zelf hardware te installeren of zich met software upgrades bezig te houden. Updates, backups en tuning maken onderdeel uit van de dienstverlening door Secureworks.

Secureworks’ betaalmodel voor Red Cloak TDR houdt geen rekening met de hoeveelheid verwerkte data. Abonnees kunnen dus alle data verwerken die zij noodzakelijk achten om hun organisatie veilig te houden. 

Red Cloak TDR is eenvoudig en snel in bestaande controle-omgevingen te integreren.

Red Cloak TDR is het eerste onderdeel van een suite aan Red Cloak SaaS-oplossingen van Secureworks die bedoeld zijn om organisaties te helpen de complexiteit in hun security-activiteiten te beperken en zich zelfstandiger te kunnen verdedigen tegen bestaande en toekomstige bedreigingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T11:40:45.000Z Secureworks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.