Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verlaag je cloudkosten met Cloud Control van Binx

Organisaties hebben in toenemende mate behoefte aan grip op de inzet van cloud. Vaak leiden meerdere cloud-accounts binnen dezelfde organisatie en ongespecificeerde facturen tot het verlies van controle op de clouddiensten. Ontwikkelteams zijn daarnaast vaak gericht op het doorontwikkelen van systemen en hebben vaak niet de capaciteit om bestaande werklasten te optimaliseren. Met Cloud Control biedt full-service cloud-consultancybureau Binx organisaties een totaaloplossing om grip te krijgen op de cloudconsumptie.

“Het is onze ambitie om organisaties cloud-native te maken. Met Cloud Control zorgen we ervoor dat de cloud-infrastructuur en de bijbehorende administratieve processen optimaal werken”, vertelt Bart Verlaat, CEO van Binx.io. 

Binx Cloud Control brengt het cloudverbruik van alle cloudplatformen overzichtelijk samen op één verzamelfactuur. Zo zijn alle werklasten gelabeld per project of team. 

Verder toetst Cloud Control de cloud-omgeving regelmatig op mogelijke verbeterpunten en voorkomt zij reactief èn proactief mogelijke uitval en ondermaatse prestaties.

Met dit complete dienstenpakket beschikken organisaties over:

  • inzicht in het organisatiebrede cloud-gebruik;
  • één verzamelfactuur met een duidelijk overzicht van alle cloud-verbruik, ook multi-cloud;
  • regelmatige beoordeling van cloud workloads;
  • 24/7 monitoring en herstel bij onregelmatigheden.

Cloud Billing

Voor veel organisaties is het overzichtelijk bijhouden van de cloud-kosten een enorme klus. Met meerdere afdelingen die met eigen creditcards diensten van verschillende cloud providers afnemen, verlies je als IT-afdeling al snel de grip op de cloud-consumptie.

Met cloud billing beschik je organisatiebreed altijd over het complete plaatje van het verbruik, zelfs als het meerdere cloudplatformen betreft. Zo beschikken organisaties met cloud billing over een gespecificeerde verzamelfactuur van het cloud-verbruik binnen de hele organisatie en over alle cloud-platformen. 

Klanten hebben verder toegang tot een interactief dashboard met de actuele verbruikscijfers. 

Bij vragen is het Cloud Control team slechts één telefoontje of berichtje verwijderd. Dit gespecialiseerde team heeft maar één doel: cloud omgevingen zo effectief mogelijk inrichten. En dit alles zonder meerkosten ten opzichte van een directe factuurrelatie met een cloud-provider.

“Met cloud billing geven we niet alleen inzicht in het verbruik en de kosten, ook rapporteren we actief over verbeterpunten. Zo geeft cloud billing zonder ook maar één euro meerkosten maximale grip op de investering in cloud”, licht Verlaat toe.

Cloud Control biedt ook oplossingen voor organisaties die ingericht zijn op traditionele inkoop van IT (CapEx).

 “Zo kunnen we bijvoorbeeld de verwachte cloud-consumptie vooraf in bundels in rekening brengen in plaats van achteraf op basis van verbruik”, aldus Verlaat.

Dankzij interactive dashboards geeft cloud billing continu inzicht in het cloud-verbruik, En de financiële administratie zal blij zijn met de maandelijkse verzamelfactuur die zij zonder administratieve rompslomp kunnen verwerken. 

Cloud Reviews

De meeste cloud omgevingen zijn onderdeel van een groter IT ecosysteem. In de praktijk leiden nieuwe werklasten en processen vaak tot inefficiënte prestaties. Het ontbreekt organisaties over het algemeen aan tijd om de eigen omgeving regelmatig te toetsen op mogelijke verbeterpunten.

Binx Cloud Control beoordeelt regelmatig de architectuur, werklasten en infrastructuur. Vanuit deze beoordeling volgen aanbevelingen om de omgeving te optimaliseren.

“Door een cloud-omgeving regelmatig te beoordelen, weten organisaties waar verbetering mogelijk is ”, zegt Dennis Vink, CTO van Binx Cloud Control.

Dankzij cloud reviews beschikken organisaties over cloud omgevingen die zijn geoptimaliseerd voor minimale kosten, maximale beveiliging, efficiënte prestaties, uitmuntende operatie en de hoogste betrouwbaarheid.

Cloud Support

Voor bedrijfskritische processen zijn uitval of beperkte prestaties onacceptabel. Cloud native praktijken als volledige automatisering, standaardisering en actie-gedreven architecturen dragen bij aan het voorkomen van uitval of ondermaatse prestaties.

Binx Cloud Control ondersteunt organisaties bij het inrichten en automatiseren van deze cloud-native praktijken. Een senior cloud consultant vormt het aanspreekpunt voor klanten. De senior cloud consultant is bekend met de specifieke situatie van de klant en biedt pragmatische ondersteuning via telefoon, e-mail, slack of op locatie.

“Onze ondersteuning is zowel reactief als proactief”, licht Vink de werkwijze toe. “Zodra prestaties een bepaalde drempelwaarde bereiken, ontvangt Binx Cloud Control hiervan bericht en onderneemt de senior cloud consultant direct actie om de oorzaak weg te nemen.”

Dankzij cloud support hebben organisaties de zekerheid van een cloudomgeving die altijd optimaal presteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-15T15:43:52.000Z Binx.io
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.