Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HPE en Equinix voorzien organisaties van pay-per-use IT-fundament

Equinix werkt wereldwijd samen met partners om de beste interconnectie- en datacenteroplossingen aan te kunnen bieden. We stellen onze partners graag aan je voor. Deze keer zijn we in gesprek met: Martin Olij, Hybrid IT & Cloud Services Growth Director bij onze partner HPE. HPE is een van de bekendste zakelijke IT-leveranciers ter wereld en ondersteunt onder andere hardware, storage en as-a-service oplossingen.

De ambitie van organisaties om hun workloads te migreren van on-premise naar de cloud, is er een die niet zonder slag of stoot gaat. Een cloudmigratie omvat het migreren van bedrijfskritische processen, die vaak afhankelijk zijn van gedeelde assets of platforms. Het vergt daardoor een enorme investering én een verandertraject in de organisatie. Als de migratie niet correct verloopt, kan dit leiden tot problemen die door het hele bedrijf weergalmen - zowel aan de IT-kant als de zakelijke kant. Dit geldt bijvoorbeeld voor SAP-migraties. Vaak draaien dergelijke IT-oplossingen op legacy-systemen die niet geheel beschikbaar zijn in de cloud. Organisaties zullen dus zware strategische beslissingen moeten nemen waarbij schaalbaarheid en flexibiliteit noodzakelijk zijn.

Hybride cloudoplossing biedt het beste van beide werelden

Veel organisaties kiezen daarom voor een hybride cloudoplossing, waarbij een deel van de applicaties on-premise blijft vanwege factoren als kosten, beveiliging en prestaties. Hierdoor kunnen zij de voordelen van de public cloud benutten, terwijl ze de controle over de on-premise workloads behouden. Toch brengt dit ook uitdagingen met zich mee. IT-omgevingen bestaan uit verschillende assets waardoor de balans tussen OPEX- en CAPEX-investeringen moeilijk te handhaven is. Dit leidt steeds vaker tot de behoefte aan een flexibele oplossing waarbij organisaties op basis van verbruik hun IT-diensten afnemen en bekostigen. “Het IT-fundament is het meest essentieel, maar tegelijkertijd ook het meest complex. Organisaties willen bij de inrichting van een modern IT-landschap zich vooral bezighouden met de functionaliteiten en de applicaties. Ze hebben behoefte aan automatisering, schaalbaarheid, kostenefficiëntie en gemak”, vertelt Martin Olij. 

IT-fundament gemakkelijk op- of afschalen

Equinix is ontzettend trots op het partnership met HPE, omdat de partners samen een antwoord bieden op die perikelen. Het partnership levert namelijk een fully managed infrastructuur, op basis van pay-per-use, wat voor flexibiliteit en betrouwbaarheid in de hybride cloud zorgt. “Wij leveren met elkaar een basislaag voor ieder IT-project. Samen zijn wij onderdeel van een totaaloplossing waardoor de klant wordt ontzorgd in de inrichting van het IT-fundament. Dat inrichten omvat zowel de infrastructuur, de connectiviteit, de hardware, de services als de colocatie. Wat het uniek maakt, is dat je het fundament gemakkelijk kan op- of afschalen. Je hoeft niet vooraf te beslissen waar je je data wil plaatsen. Dat elimineert niet alleen de initiële uitgaven, maar ook de IT-overhead. Normaal gesproken is dat niet mogelijk, maar door onze samenwerking kunnen wij die flexibiliteit leveren naar organisaties wereldwijd”, volgens Olij.

Marktleiders HPE en Equinix zochten elkaar op omdat zij samen een innovatief en toekomstbestendig IT-fundament kunnen leveren dat schaalbaar is en hoge prestaties levert als hybride cloudoplossing. Het zorgt niet alleen voor kostenreductie, maar ook voor meer compliance en betere beveiliging voor alle soorten workloads. Organisaties krijgen toegang tot een groot ecosysteem van providers en partners van Equinix en HPE in één dienstverlening. Het vereenvoudigt daarmee de complexiteit van een hybride omgeving waardoor organisaties meer tijd hebben om prestaties te optimaliseren.

Flexibiliteit en schaalbaarheid voor dataplatform Crossyn

Een bekende klant van Equinix en HPE is Crossyn, een analytics- en dataplatform voor de automotive en insurance sector. Crossyn verzamelt en analyseert gegevens als rijgedrag, de staat van de auto en de remmen. Met die informatie en het platform willen zij een revolutie in voertuigbeheer, -verzekering en -onderhoud in gang zetten. Om de data veilig op te slaan, heeft Crossyn behoefte aan een IT-omgeving die 24/7 beschikbaar is en connectiviteit, capaciteit en flexibiliteit biedt. Equinix en HPE voorzien met hun hybride oplossing precies in wat Crossyn nodig heeft. De IT-architectuur omvat de servers en storage van HPE in het datacenter van Equinix, waarbij de piekbelasting wordt opgevangen met public cloud services. Bovendien kan de organisatie kostenefficiënt opschalen met het pay-per-use model.

As-a-service clouddiensten ter ondersteuning van workloads

Olij: “Het partnership omvat een divers aanbod aan ondersteuning van workloads, waaronder storage, back-up, compute, networking en private cloud. Zo levert bijvoorbeeld HPE GreenLake een as-a-service aanbod aan clouddiensten. HPE zorgt daarmee voor een compleet en geconfigureerd systeem dat alle hardware en software bevat die nodig zijn om vrijwel onmiddellijk aan de slag te gaan. Het dient uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: een schaalbare, efficiënte hybride cloudoplossing aanbieden op basis van pay-per-use voor bedrijven in iedere sector.”

Onvoorwaardelijke samenwerking en samen sterker staan

Dat was ook het doel van de prettige samenwerking. “Het partnership is ontstaan omdat wij zagen dat klanten separaat IT inkochten. Daardoor hebben wij de handen ineen geslagen en zijn we gezamenlijk richting de klant advies gaan geven. Dat blijkt een succes: we vullen elkaar ontzettend goed aan. We werken al jaren intensief samen, maar sinds een paar jaar is het partnership echt bestempeld en bekrachtigd. Nu leveren we onze diensten gezamenlijk in een ecosysteem.. Hierdoor wordt het voor de klant beter, sneller en goedkoper en dat is immers waar het allemaal om draait”, aldus Olij.

Voor vragen of meer informatie over de mogelijkheden van Equinix en HPE, kun je terecht bij Martin Olij van HPE en Bart Jan van der Weide van Equinix.

Over Equinix

Equinix levert 's werelds grootste digitale infrastructuur en ecosysteem. Interconnectie- en datacenteroplossingen staan hierbij centraal. Het unieke Equinix Platform verbindt de fundamenten van een modern, digitaal landschap waarbij er toegang wordt gegeven tot de juiste partners en mogelijkheden om de IT-infrastructuur te optimaliseren. Met zo’n 229 datacenters in 27 landen, is Equinix hierin marktleider.

Over HPE 

Hewlett Packard Enterprise (HPE) is de wereldwijde “edge-to-cloud company”. HPE versnelt resultaten voor organisaties door waarde te ontsluiten uit alle data, op welke plek dan ook. Gebaseerd op jarenlange ervaring en continue focus op de toekomst, innoveert HPE de manier waarop mensen leven en werken met unieke, open en intelligente technologische oplossingen die worden geleverd als een service. Met een aanbod dat cloudservices, compute, high performance computing & AI, intelligent edge, software, en storage omvat, biedt HPE een consistente ervaring voor alle clouds en edges. Hiermee kunnen klanten nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen, op nieuwe manieren werken en operationele prestaties verbeteren. Ga voor meer informatie naar: www.hpe.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-15T20:22:14.000Z Equinix


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.