Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

emma haalt $6 miljoen aan Seed financiering op

Investering volgt op de lancering van een nieuwe machine learning-functie die besparing op cloudkosten tot 77% mogelijk maakt

Luxemburg, 22 maart 2023. emma, het eerste end-to-end, no-code multi-cloud management applicatieplatform, kondigt vandaag aan dat het $6 miljoen aan Seed financiering heeft opgehaald in een investeringsronde geleid door RTP Global, met deelname van AltaIR Capital en CircleRock Capital.

De investering zal worden gebruikt om het emma platform verder te ontwikkelen en het emma team te vergroten, zodat het klanten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan kan bedienen.

Volgens Gartner heeft 75% van de middelgrote en grote organisaties een multi-cloud strategie geformuleerd als onderdeel van hun digitale transformatie-initiatieven, waarbij bedrijven in de regel twee of meer cloudproviders gebruiken. Private of publieke cloudomgevingen - of een combinatie van beide - bieden veel voordelen, zoals meer flexibiliteit, hogere beschikbaarheid, lage latency en korte laadtijden.

Organisaties omarmen steeds vaker multi-cloud om hen te helpen de bedrijfsdoelstellingen te bereiken door de betrouwbaarheid en de schaalbaarheid ervan, èn om hun digitale transformatie-activiteiten te ondersteunen. Maar het beheren van multi-cloud gaat gepaard met veel complexiteit, en de operationele risico's kunnen organisaties ervan weerhouden de ware voordelen van een multi-cloud omgeving te realiseren.

Een recent onderzoek door Forrester, dat in opdracht van HashiCorp werd uitgevoerd, laat zien dat een tekort aan vaardigheden de belangrijkste factor was die effect had op multi-cloud operaties. Een low/no code applicatie zoals het emma platform, dat alle belangrijke cloudproviders ondersteunt, vereenvoudigt het beheer van multi-cloud, waardoor ondernemingen effectief en kostenefficiënt multi-cloud omgevingen kunnen draaien zonder de noodzaak extra deskundigen in te schakelen of zelf te coderen.

Dmitry Panenkov, CEO en oprichter van emma: "In tegenstelling tot andere multi-cloud management applicaties biedt emma een reeks functies, waaronder microservices, beveiliging en netwerkbeheer, in één platform. En dat is niet het enige verschil. Zo analyseert ons recentelijk vrijgegeven machine learning-algoritme het gedrag van de workloads en applicaties van een bedrijf, voorspelt het toekomstige uitgaven aan cloud en raadt het acties aan om die te verminderen. In feite is de gemiddelde besparing gestegen van tussen de 25 en 30 procent naar 45 procent sinds de lancering.”

"Bovendien," vervolgt hij, "wanneer bedrijven hun eigen netwerk over internet bouwen, brengen providers kosten in rekening voor inkomend en uitgaand verkeer, voor de gateways die op de rand van elke cloud provider worden ingezet en voor de routers die nodig zijn om hun gegevens te hosten. Maar met de eigen multi-cloud netwerkbackbone van emma - het netwerk dat fysiek verschillende cloud providers met elkaar verbindt - kunnen bedrijven drie keer meer besparen dan wanneer ze hun eigen of een provider-netwerk gebruiken."

Sinds de lancering in november 2021 is het team van emma verdubbeld tot 40 medewerkers. Recent is Dirk Alshuth, afkomstig van UiPath, in dienst getreden als CMO, evenals Garegin Margaryan, voorheen VP of Software Development bij INNOVA, als Head of Engineering,

Het bedrijf zal de financiering gebruiken om het engineering team uit te breiden en het ontwikkelingsproces te versnellen. Het plan is om dit jaar verschillende nieuwe automatiseringsgerelateerde functies te lanceren, waaronder infrastructure as code, agnostische overdrachten en autoscaling voor beheerde services over verschillende cloudserviceproviders.

emma is ook van plan om de bestaande native connectors naar de private clouds van haar klanten te verbeteren, waardoor zij hun workloads naadloos kunnen schalen van private naar public clouds en overhead in hun hardware-omgevingen kunnen vermijden.

Een andere belangrijke focus voor 2023 is de uitbreiding van het bedrijf naar de Verenigde Staten. Panenkov: "Bedrijven in de VS hebben moeite om hun cloud-omgevingen te beheren, waarbij velen zes of zeven tools gebruiken om slechts twee cloud providers te beheren. Wij kunnen hen helpen dit terug te brengen tot slechts één applicatie. We zullen daarom ons team in de Verenigde Staten uitbreiden in de komende maanden terwijl we opschalen in het hele land."

Jelmer de Jong, partner bij RTP Global, zegt: "De meeste bedrijven kiezen tegenwoordig voor multi-cloud om de prestaties te optimaliseren en het risico van serviceonderbrekingen te verminderen. Maar het is niet zonder complicaties. Cloud wordt snel een van de hoogste kostenposten voor de meeste bedrijven, vooral als je het aantal verschillende tools dat nodig is om multi-cloud implementaties te beheren meetelt. En er is doorgaans weinig ruimte om die kosten te onderhandelen of te verminderen.”

“emma geeft de macht terug aan de koper door de platformonafhankelijkheid te vergroten, vendor lock-in te verminderen en aanzienlijke kostenbesparingen voor haar klanten te realiseren. We waren zo onder de indruk van wat Dmitry en zijn team al hebben bereikt en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken op hun reis om meer bedrijven te helpen profiteren van multi-cloud, zonder de complexiteit."

Over Emma

Bij Emma geloven we dat cloud resources een commodity zouden moeten zijn, net zo eenvoudig toegankelijk als elektriciteit of internet. Daarom bouwen we 's werelds eerste end-to-end cloudbeheerplatform zonder code waarmee organisaties alle voordelen van multi-cloud kunnen ontgrendelen, zonder de gebruikelijke complexiteit en beveiligingsrisico's die gepaard gaan met multi-cloudactiviteiten.

Over RTP Global

RTP Global is een toonaangevend durfkapitaalbedrijf dat zich richt op investeringen in technologiebedrijven in de vroege fase. Sinds 2000 heeft RTP Global samengewerkt met meer dan 100 oprichtingsteams in Europa, Azië en Noord-Amerika, en één op de tien bedrijven die door RTP Global werden gesteund, groeide uit tot miljardenbedrijven. Succesvolle investeringen in de vroege fase voor het bedrijf zijn onder meer Datadog, Delivery Hero, SumUp en Cred.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie contact op met

Dirk Alshuth

dirk@emma.ms

+32 473 56 00 93

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-22T09:59:40.000Z emma


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.