Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Luxembourg Future Fund investeert in Cyberhedge

Dit artikel delen:

Cyberhedge, een bedrijf dat de aandeelhouderswaarde voor ruim 7.000 multinationals vaststelt op basis van hun cyberrisico’s, maakt met trots bekend dat het een nieuwe investeerder heeft aangetrokken in de vorm van het Luxembourg Future Fund (LFF). Het LFF is opgericht door de Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI) en het Europees Investeringsfonds (European Investment Fund; EIF), dat als adviseur voor het LFF dienstdoet. Het EIF is lid van de European Investment Bank Group, ‘s werelds grootse multilaterale lener.

Het LFF richt zich op investeringsmogelijkheden die bijdragen aan de diversificatie van de Luxemburgse economie. Het investeringsfonds heeft voor Cyberhedge gekozen als directe investering in een pioniersbedrijf. De financiering vindt plaats op basis van een co-investeringsovereenkomst tussen het LFF en Paladin Capital (Paladin), een wereldwijd actief private equity-bedrijf met een focus op de ICT-sector. Paladin is de hoofdinvesteerder van Cyberhedge.

De kapitaalinjectie zal worden aangewend voor het versterken van het verkoopteam van Cyberhedge en zijn groeiende team van experts in kunstmatige intelligentie, technologie en financiën in het R&D-lab voor datawetenschap in Luxemburg. Cyberhedge kwantificeert cyberrisico’s en rapporteert de resultaten in begrijpelijke financiële termen voor bestuur en investeerder. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en beschikt daarnaast over vestigingen in Washington DC en New York. 

“Cyberrisico’s zijn tegenwoordig van invloed op de aandelenkoers van bedrijven. Dit vormt een belangrijk aandachtspunt voor directies van bedrijven en hun grootste wereldwijde investeerders: de beheerders van beleggingsfondsen”, zegt Ryan Dodd, de oprichter en CEO van Cyberhedge. “De samenwerking met het LFF was een logische zet voor ons. Luxemburg vormt een wereldwijd knooppunt voor vermogensbeheer en het hart van de besluitvorming van de EU rond financiële risico’s en financieel toezicht. De EU is duidelijk leider in cyberrichtlijnen zoals de GDPR; de rest van de wereld volgt in haar voetsporen. We willen directies van bedrijven en hun investeerders instrumenten aanreiken waarmee ze effectievere bescherming kunnen bieden tegen cyberrisico’s en daar het juiste budget voor bepalen. Dit is absoluut nodig met het oog op de veranderende regelgeving.”

Paul Conley, managing director van het in het in Menlo Park, Californië gevestigde Paladin en lid van de Raad van Bestuur van Cyberhedge: "Het doet ons een groot genoegen om samen met Cyberhedge in te spelen op de grote behoefte van directies aan tools waarmee zij cyberrisico’s effectiever naar financiële criteria kunnen uitdrukken en ze op objectieve wijze naar de praktijk vertalen." 

EIF Chief Executive, Pier Luigi Gilibert: “Onze participatie is van essentieel belang om Cyberhedge te ondersteunen bij de uitvoering van zijn  Europese uitbreidingsplannen, en het Luxembourg Future Fund te helpen bij het bereiken van de volgende generatie van innovatieve bedrijven. We blijven  ons concentreren op vergelijkbare investeringen, in zowel Luxemburg als de rest van de EU, om zo de volgende generatie belangrijke startups te laten groeien."

Patrick Nickels, bestuursvoorzitter van het LFF: "Het doet ons een genoegen om via het Luxembourg Future Fund onze steun aan Cyberhedge te verlenen en nieuwe kansen te creëren. We zien ernaar uit om Cyberhedge te helpen met de ontwikkeling van oplossingen voor het beheer van cyberrisico’s. Dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van deze sector in Europa."

**

Over Cyberhedge

Cyberhedge is een financiële dienstverlener die zich specialiseert in het beheren van technologierisico’s. Het bedrijf biedt audits die inzicht verschaffen in cyberrisico’s, door aan te tonen waar de zwakke punten in de bescherming van waardevolle digitale data zitten. Het bedrijf geeft aandeelhouders, investeerders, bedrijfsleiders en andere betrokkenen diepgaande financiële onderbouwing voor het rapporteren van de risico’s die het gebruik van technologie met zich meebrengt. Cyberhedge heeft kantoren in Washington DC, New York en Luxembourg. Bezoek voor meer informatie: http://cyberhedge.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T10:42:20.000Z cyberhedge
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.