Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Neon Signs: kopen of laten maken?

Dit artikel delen:

Neonlichten zijn een populaire manier om reclame te maken voor bedrijven, merken en producten. Hoewel ze vooral gezien worden als throwback decoraties in vintage bars of motels, zijn neonreclames weer populair geworden door de opkomst van industrieel geïnspireerde interieurtrends.

Neon signage maakt ook een comeback omdat het een opvallende visuele aanwezigheid creëert tegen veel lagere kosten dan andere reclamemethoden. In dit artikel laten we je kennismaken met de verschillende soorten neonreclame die je kunt kopen of maken en geven we je tips over of je beter neon signs kunt kopen of laten maken.

Wat is een Neon Sign?

Neon signs worden van oudsher gebruikt als decoratieve stukken om klanten naar bedrijven te lokken. Ze worden vaak aan winkelpuien gehangen en worden iconische symbolen van steden of streken. Je hebt deze borden waarschijnlijk wel eens in actie gezien in films of in TV-programma's die zich afspelen in oude tijden. Ze worden het vaakst gezien in bars, restaurants, hotels, casino's en andere commerciële bedrijven, maar ze kunnen ook gebruikt worden in woonomgevingen. Neonborden zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor een verscheidenheid aan binnen- en buitentoepassingen. Ze worden meestal gebruikt om reclame te maken voor bedrijven met pakkende slogans of logo's, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de aandacht te vestigen op verkoopartikelen, bezoekers te verwelkomen, of gewoon een beetje flair toe te voegen aan een anders gewone ruimte.

Waar koop ik een Neon Sign?

Het is belangrijk op te merken dat er twee verschillende soorten neonlichten zijn, gebaseerd op de materialen die in hun constructie worden gebruikt: Neonborden en retro-reflecterende borden. Ondanks hun gemeenschappelijke naam mogen retro-reflecterende borden niet verward worden met neonborden, omdat retro-reflecterende borden een andere set materialen gebruiken. Neonborden worden gemaakt van glazen buizen gevuld met een inert edelgas, zoals neon, argon of helium, samen met een elektrische stroom en een kleine hoeveelheid kwik. Deze materialen creëren samen een helder, levendig licht dat zeker de aandacht trekt van voorbijgangers. Neonborden zijn meestal groter, omdat ze plaats moeten bieden aan de materialen en onderdelen die nodig zijn om dit type bord te maken. Ze zijn ook duurder dan retro-reflecterende borden.

Een eigen neonbord maken

Als je een specifiek ontwerp in gedachten hebt dat je niet kunt vinden in een kant-en-klaar neonbord, wil je misschien je eigen ontwerp maken. Het maken van je eigen neonbord is een creatief en artistiek proces dat zeer de moeite waard kan zijn, maar het is belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden voordat je begint. 

  • Ontwerp: eerst moet je beslissen wat er op je neonbord komt te staan. Dit is belangrijk omdat de eerste indruk een blijvende is, en je wilt de aandacht vestigen op de beste kwaliteiten. Misschien wil je een bedrijfsnaam, pakkende slogan of een speciale aanbieding opnemen. 
  • Materialen: zodra je hebt besloten over het ontwerp, wil je beslissen welke materialen je gaat gebruiken. Je kunt een verscheidenheid van materialen gebruiken om het teken, met inbegrip van acryl, koper, en staal te creëren. Misschien wil je een aantal van dezelfde materialen die worden gebruikt in de traditionele neonreclame. Je moet ook overwegen hoe je je neonbord van stroom voorziet.
  • Bedrading: neon signs hebben een elektrische stroom die door hen loopt, dus je zult ervoor willen zorgen dat je materialen veilig zijn om te gebruiken in de buurt van elektriciteit. Je moet ook beslissen waar de stroombron wordt geplaatst en hoe deze wordt verborgen, zodat de bedrading geen doorn in het oog wordt. Bezoek de website van The Neon Company.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T14:21:10.000Z The Neon Company


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.