Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3W Infra nu global PDU reseller partner Powertek

Powertek, een wereldwijd opererende fabrikant en leverancier van intelligente en op maat gemaakte Power Distribution Units (rack PDU’s) met het hoofdkantoor in Hong Kong, kondigt een strategisch reseller partnership aan met 3W Infra – een snelgroeiende Infrastructure-as-a-Service provider uit Amsterdam. Middels het samenwerkingsverband zal 3W Infra de intelligente Powertek PDU’s – gebouwd voor flexibiliteit en maatwerk opties – aan zijn klantenbestand wereldwijd aanbieden.

Powertek is een fabrikant en leverancier van Power Distribution Units met een indirect sales, service en leveringsmodel. De volledig op maat gebouwde rack PDU’s met ingebouwde intelligentie worden wereldwijd geleverd via OEM partners en Value Added Resellers (VAR’s), met zowel white label als private label leveringsopties. Powertek denkt met de benoeming van 3W Infra als strategische Value Added Reseller een sterke partner aan zich te binden voor het invullen van klantbehoeften en het benutten van verkoopkansen in de internationale datacenter en hosting markt.

Voor meer informatie over 3W Infra, ga naar www.3winfra.com.

“3W Infra is een snelgroeiende IaaS hostingprovider met meer dan 4.000 dedicated servers in beheer en een sterke engineering capaciteit binnen de datacenter hubs van Amsterdam, Frankfurt en Londen,” zegt Jeroen Termijn, Regional Sales Manager Europe bij Powertek. “Onze volledig op maat gebouwde, intelligente PDU’s kennen een korte levertijd, iets wat goed aansluit bij de eigen business propositie van 3WInfra. Ook 3W Infra bedient zijn klanten met maatwerkoplossingen in reactie op individuele behoeften op het vlak van IaaS hosting infrastructuur.”

Uit recent onderzoek van Grand View Research blijkt dat de wereldwijde markt voor rack Power Distribution Units (rack PDU’s) tussen 2017 en 2025 zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6 procent. Recente onderzoeksresultaten van Research and Markets laten een nog wat optimistischer beeld zien. Daaruit blijkt dat de wereldwijde PDU markt tussen 2017 en 2025 met een CAGR van 8,8 procent zal groeien. Vooral de vraag naar intelligente PDU’s met hoge power dichtheden zou de komende jaren sterk toenemen. Intelligente PDU’s zouden vooral in trek zijn vanwege hogere beschikbaarheidseisen en de groei in adoptie van cloud.

3W Infra Testbank Resultaten

“Je zou misschien verwachten dat PDU merken binnen een hosting omgeving min of meer uitwisselbaar zijn, maar uit onze testen met verschillende PDU merken blijkt iets anders,” zegt Roy Premchand, Managing Director van 3W Infra. “De juiste PDU technologie kan echt het verschil maken als het gaat om uptime garanties, schaalbaarheid en maatwerkopties, zeker binnen veeleisende en hoog dynamische omgevingen, zoals bij cloud computing, gaming en financiële applicaties. Onze engineers hebben uitvoerige testen gedaan met Powertek PDU’s en een aantal andere PDU merken. De PDU’s van Powertek sprongen daarbij in positieve zin eruit. Wij beseffen dat de merkbekendheid van Powertek nog wel een boost zou kunnen gebruiken, bij onze internationale klanten staat het merk denk ik nog niet op het netvlies. De kwaliteit van hun oplossing is echter enorm hoog en met onze testbank resultaten zullen wij iedere klant kunnen overtuigen.”

Het partnership met Powertek zou 3W Infra in staat stellen om met een leveringstermijn van twee weken klanten op maat gemaakte en vrij configureerbare PDU’s aan te bieden. Deze relatief korte leveringstermijn zou het resultaat zijn van Powertek’s efficiënt ingerichte leveringsprocessen wereldwijd. Daarbij worden de powerblokken via de lucht vervoerd en componenten lokaal toegevoegd en geassembleerd.

Om het gebruikers gemakkelijk te maken, heeft 3W Infra een voorselectie gedaan van vijf productconfiguraties, welke aansluiten bij veelvoorkomende behoeften binnen de hosting en datacenter markt. De volgende features zouden voor 3W Infra klanten het meest belangrijk zijn: outlet switching (42 of 24 outlets – voor klanten op afstand en ten behoeve van load balance management), het instellen van alerts via SNMP (om SLA management te ondersteunen), en fijnmazige metingen per outlet.

Bovenop de standaardconfiguraties is 3W Infra in staat om alle mogelijke configuraties te leveren. Additionele configuratieopties zijn onder andere: C13 Schuko of C19 outlets, gekleurde PDU’s om menselijke fouten te reduceren, verschillende kabellengtes, en verscheidene monitoringopties - waaronder bijvoorbeeld Energie (kWh), Voltage (V), Stroom (A), werkelijk vermogen (kW), schijnbaar vermogen (kVA), en/of vermogensfactor (PF).

Over 3W Infra

3W Infra is een ‘pure-play’ Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting provider die in 2014 is opgericht door enkele veteranen binnen de internet en hosting industrie. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en richt zich op het leveren van IaaS in zijn puurste vorm. 3W Infra’s enterprise level hosting oplossingen met een schaalbaar en kostenefficiënt design, worden op maat ontwikkeld en nauw afgestemd op individuele behoeften. Klanten kunnen bij 3W Infra terecht voor onder andere dedicated servers, colocatie, IP transit, en high-level klantensupport. 3W Infra’s Remote Hands service inclusief Relocation engineering diensten biedt daarnaast de mogelijkheid voor professionele engineering ondersteuning op ’s werelds grootste datacenter/internet hubs, in Amsterdam, Frankfurt en Londen.

3W Infra is een snelgroeiende onderneming die zich richt op duurzame groei. Het bedrijf heeft reeds 4.000 dedicated servers in beheer, terwijl het wereldwijde netwerk van 3W Infra momenteel meer dan 160 Gigabit/seconde (Gbps) aan beschikbare bandbreedte biedt. 3W Infra mag onder andere enkele van de grootste internet, broadcasting en cloud services providers tot zijn vaste klantenkring rekenen.

Over Powertek

Powertek is een fabrikant en wereldwijd leverancier van op maat gebouwde rack PDU’s. Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Hong Kong. Elke Powertek PDU is met de hand gebouwd en op maat ontwikkeld volgens individuele klantwensen, waarbij iedere PDU 100 procent wordt getest alvorens deze bij de klant arriveert. Het productaanbod van Powertek omvat onder andere PDU’s met de volgende variaties: niet-gemeten, gemeten bij de inlet of outlet, stroomonderbrekingsniveaus, outlet switching, en ondersteuning voor milieumonitoring. De PDU’s van Powertek meten: Energie (kWh), Voltage (V), Stroom (A), werkelijk vermogen (kW), schijnbaar vermogen (kVA), en/of vermogensfactor (PF).

Voor meer informatie over Powertek, ga naar www.powertek.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T15:57:00.000Z 3W Infra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.