Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Meer connectiviteit in Agriport dankzij Relined

In de kop van Noord-Holland ligt Agriport. Van oorsprong een glastuinbouwgebied, maar inmiddels vestigen zich hier steeds meer grote datacentra en hightechbedrijven. Om te voorzien in meer connectiviteit naar deze bedrijven, gaat Dark Fiber leverancier Relined Fiber Network het bedrijventerrein redundant aansluiten op haar netwerk.

Regio Agriport ligt direct aan de A7 bij Middenmeer en op slechts 30 autominuten van Amsterdam. Het vestigingsklimaat in deze regio is, met name voor datacenters, zeer gunstig. Agriport beschikt over meerdere ondergrondse hoog- en middenspanningsaansluitingen. Door de beschikbaarheid van windenergiecapaciteit van 450 MW kunnen datacenters eenvoudig aan de milieudoelstellingen voldoen. Dankzij de naastgelegen kassen ontstaat bovendien een duurzaam ecosysteem. Energie die door kassen niet wordt verbruikt, kan worden ingezet door de datacentra. Op hun beurt leveren deze datacentra weer warmte aan de kassen. Zo blijven de energiekosten aantrekkelijk laag.

“Met de vestiging van veel grote internationale technologiebedrijven in Agriport is er steeds meer vraag naar connectiviteit. Aan deze vraag willen we graag voldoen. De groei van deze regio biedt voldoende mogelijkheden om te investeren in uitbreiding van ons netwerk,” aldus Jan Willem Tom, General Manager Relined Fiber Network

Om Agriport redundant op het netwerk van Relined aan te kunnen sluiten, wordt negen kilometer netwerk aangelegd. Met dit nieuwe netwerk kan Relined volledig gescheiden routes leveren tussen regio Agriport en Amsterdam. Relined levert enkel Dark Fiber verbindingen waardoor de klanten beschikken over een netwerk dat volledig in eigen beheer en bovendien schaalbaar is.

Deze nieuwe route is tevens een mooie aanvulling op de route van Amsterdam naar Eemshaven, via de Afsluitdijk. De aanleg van de COBRA Fiber Optic Cable, de zeekabel tussen Nederland en Denemarken, is in volle gang en zal in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Vanaf dat moment zal de datacommunicatiekabel dan ook commercieel ter beschikking worden gesteld in de vorm van Dark Fiber. Het bedrijf biedt hiermee een unieke route tussen Nederland en Scandinavië.

Voor meer informatie omtrent deze uitbreiding en mogelijkheden kijkt u op onze website: www.relined.eu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T11:32:44.000Z Relined Fiber Network
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.