Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Supermicro kondigt GPU productlijn met NVIDIA Ampere architectuur aan

Super Micro Computer kondigt het breedste Tier 1 portfolio van systemen die hypermoderne capaciteiten integreren aan. Hierdoor vergroot het bedrijf zijn marktleiderschap op het gebied van artificiële intelligentie (AI), machinaal leren (ML), high-performance computing (HPC), visualisatie van 3D-graphics en computervirtualisatie. Dankzij de nieuwste NVIDIA A100-, NVIDIA A40-, NVIDIA RTX A6000- en de nieuwe NVIDIA A30-, NVIDIA A10- en NVIDIA A16-GPU's, kunnen 5 petaFLOPS voor een formfactor van 4U bereiken

Dankzij onze samenwerking met NVIDIA kunnen we een volledig portfolio van GPU systemen en platformen bieden. Klanten kunnen hierdoor hun behoeften precies afstellen op de systeemarchitectuur, voor een superieure prestatie, doeltreffendheid en kostprijs," zegt Charles Liang, voorzitter en CEO van Supermicro. "Supermicro biedt geoptimaliseerde systemen met meerdere GPU's die geavanceerde oplossingen leveren zoals: AI, deep learning, HPC en videostreamingtoepassingen. Ons flexibel 2U 2-node GPU system en PCIe 4.0 is afgestemd voor gamen in de Cloud en social media. Bovendien is het toonaangevend in de sector met ondersteuning voor maximaal drie GPU's met dubbele breedte of zes GPU's met enkele breedte per node."  

Het assortiment van Supermicro's systemen omvat de volgende topproducten: de op Intel gebaseerde SYS-420GP-TNAR of de op AMD gebaseerde AS -4124GO-NART(+), met de 4U-server aangedreven door de NVIDIA HGX A100 8-GPU-kaart, met naar keuze ofwel 40 GB (HBM2) of 80 GB (HBM2e) geheugen op elke GPU. Deze systemen worden momenteel wereldwijd verkocht. 

"Van onderzoek naar geneesmiddelen tot het ontwerpen van geavanceerde fabrieken, computerapparatuur is vandaag de dag essentieel voor het aandrijven van de meest innovatieve taken in de wereld," aldus Justin Boitano, vice president and general manager, Enterprise and Edge Computing bij NVIDIA. "Supermicro’s gecertificeerde systemen voor NVIDIA bieden klanten een breed assortiment servers die gebouwd zijn om topprestaties af te leveren voor AI, graphics en simulatietaken in het datacenter, naar de Cloud en naar de edge." 

De nieuwe systemen kunnen diverse geavanceerde applicatie workloads uitvoeren, zoals het NVIDIA AI Enterprise-softwarepakket, dat geoptimaliseerd en gecertificeerd is door NVIDIA om te draaien op VMware vSphere en NVIDIA Omniverse Enterprise. Bovendien biedt het een end-to-end realtime simulatie- en samenwerkingsplatform dat transformatieve 3D-workstromen naar organisaties van elke grootte brengt. Supermicro stelt deze op vlak van prestatie leidende oplossingen deze week tentoon op de NVIDIA GTC21-conferentie. 

De edge, de Cloud, AI, ML, HPC en 3D-visualisatie zijn kritieke technologieën aan het worden die alle organisaties en sectoren in de armen moeten sluiten. Door systemen te ontwikkelen en platformen af te leveren die de nieuwste hardware en software opnemen, kunnen sommige ondernemingen snel productief worden en hun nieuwste oplossingen implementeren, met een reeks form factors. Supermicro is een leidende deelnemer in het NVIDIA-gecertificeerd systeemprogramma, dat de hardware- en softwareconfiguraties valideert die nodig zijn voor een maximale productiviteit. Deze systemen kunnen gigantische hoeveelheden data verwerken met geavanceerde netwerken, waardoor complexe modellen ontwikkeld kunnen worden. 3D-visualisatie maakt daarnaast een fysieke realiteit mogelijk, terwijl de virtualisatie van graphics IT-beheerders in staat stelt om systeeminfrastructuur te consolideren en hun data te centraliseren en beveiligen. NVIDIA gecertificeerde systemen zorgen voor een gemakkelijke en snelle ontplooiing in de datacenters. Supermicro leidt de sector ook met NEBS Level 3-gecertificeerde GPU-servers voor 5G- en telecomklanten. 

Supermicro ondersteunt de nieuwste hardware- en softwareoplossingen van NVIDIA. Het portfolio omvat de NVIDIA A100 80GB-, A100 40GB-, A40-, RTX A6000-, A30-, A10- en A16-GPU's. Alle NVIDIA producten zijn beschikbaar in een breed scala Supermicro systemen die gebruik maken van schaalbare derde generatie Intel Xeon-processors of AMD EPYC CPU's. Dankzij Supermicro's uitmuntend design worden meer GPU's gestopt in minder ruimte (hogere densiteit) dan bij andere systeemleveranciers. Al deze nieuwe GPU-systemen zijn NVIDIA-gecertificeerd of bevinden zich in het certificatieproces. 

Supermicro-systemen met NVIDIA HGX A100-modules (keuze uit een geheugen van 40 GB HBM of 80GB HBMe) omvatten:

  • AS -4124GO-NART/+ – Dual 3rd Gen AMD EPYC-processors met NVIDIA HGX A100 8-GPU;
  • SYS-420GP-TNAR/+ – Dual 3rd Gen Intel Xeon schaalbare processors met NVIDIA HGX A100 8-GPU;
  • AS -2124GQ-NART/+ – Dual 3rd Gen AMD EPYC-processors met NVIDIA HGX A100 4-GPU.

Supermicro-systemen met PCIe 4.0, geschikt voor NVIDIA A100/PCIe, A30, A16, A10 en RTX A6000, omvatten:

  • AS -4124GS-TNR – Dual 3rd Gen AMD EPYC-processors die tot 8 GPU's met dubbele breedte ondersteunen;
  • SYS-420GP-TNR – Dual 3rd Gen Intel Xeon schaalbare processors die tot 10 GPU's met dubbele breedte ondersteunen;
  • AS -2114GT-DNR met meerdere nodes – Eén enkele 3rd Gen AMD EPYC-processor die tot 6 GPU's met enkele breedte of 3 met dubbele breedte per node ondersteunen;
  • SuperBlade SBA-4119SG – Enkele 3rd Gen AMD EPYC-processor die 1 GPU met dubbele breedte of 2 GPU's met enkele breedte per blade ondersteunen, met tot 20 blades in een 8U-chassis;
  • SYS-740GP-TNRT voor werkstations – Dual 3rd Gen Intel Xeon schaalbare processors die tot 4 GPU's met dubbele breedte ondersteunen.

Omniverse Enterprise zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-15T11:40:17.000Z Supermicro


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.