Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HollandPTC kiest risicomanagement systeem TPSC

HollandPTC in Delft is een nieuw zelfstandig poliklinisch centrum dat zich volledig richt op protonentherapie en wetenschappelijk onderzoek. Het centrum is uitgerust met geavanceerde apparatuur voor beeldvorming en protonenbestraling. Medio 2018 start het centrum met het behandelen van de eerste patiënten. Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke pijlers in de patiëntenzorg en krijgen dagelijks volle aandacht. Als leverancier van kwaliteits- en risicomanagement systeem heeft HollandPTC gekozen voor The Patient Safety Company (TPSC).

Over HollandPTC

Holland Protonen Therapie Centrum (HollandPTC) bestaat uit een zelfstandig poliklinisch centrum en research centrum waarbinnen de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum samenwerken aan uitmuntende zorg en grensverleggend onderzoek. In het centrum wordt een bestralingstechniek toegepast die aanzienlijk nauwkeuriger en beter begrensd is dan traditionele behandelmethodes.

Het primaire doel van HollandPTC is het leveren van excellente patiëntenzorg. Kwaliteit en veiligheid moet in alle lagen van de organisatie worden belegd. De software van TPSC ondersteunt hierin en stelt HollandPTC in staat om de kwaliteit van zorg te monitoren en actief te verbeteren.

Melden, analyseren en verbeteren

HollandPTC gaat van start met twee TPSC applicaties; incident management en Improve 2.0.

Het incident management systeem stelt iedere medewerker in staat om (bijna) incidenten te melden via desktop of mobile device. De applicatie automatiseert het volledige proces van incidenten melden, analyseren en afhandelen. Rapportages en dashboards maken trends inzichtelijk, zodat gericht verbeteracties worden uitgezet.

Improve 2.0 is TPSC’s digitaal verbetervolgsysteem waarmee verbeteracties centraal worden beheerd en gemonitord. De applicatie automatiseert het verbeterproces en zorgt dat HollandPTC consequent de Plan-Do-Check-Act cyclus doorloopt. Verbeteracties worden geprioriteerd, verantwoordelijken worden aangewezen en doorlooptijden worden bewaakt.

Beide applicaties zorgen voor structuur, transparantie en bevorderen de communicatie rondom kwaliteit & veiligheid.

Gebruiksgemak

Tijdens een markt-vergelijkingsonderzoek maakte HollandPTC kennis met de software van TPSC. Petra Suurmond, Hoofd Paramedische Zorg:

“TPSC kwam uit een vergelijking tussen meerdere leveranciers als beste naar voren, onder meer vanwege het gebruiksgemak en de cloud-oplossing. Daarnaast is TPSC een vertrouwde leverancier binnen de radiotherapie in Nederland; meerdere instituten maken al gebruik van de software en/of maken deel uit van het PRISMA-RT benchmarkpunt dat wordt verzorgd door TPSC.”

Over The Patient Safety Company

TPSC is leverancier van kwaliteit & risicomanagement software voor de gezondheidszorg. De software wordt ontwikkeld in Alkmaar, maar middels een wereldwijd partnernetwerk bedient de organisatie meer dan 500 zorginstellingen in 20+ verschillende landen.

Meer informatie vind je op www.patientsafety.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T10:29:27.000Z The Patient Safety Company
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.