Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AVG compliancy…data op orde brengen

Het Nederlandse bedrijf Deapr BV introduceert een nieuwe softwareapplicatie waarmee organisaties eenvoudig hun persoonsgegevens op orde kunnen brengen, hiermee wordt een grote stap richting AVG-compliancy gezet. De applicatie scant systemen op persoonsgegevens en brengt deze precies in kaart.

In een wereld waarin de hoeveelheid data exponentieel groeit wordt het steeds complexer, tijdrovender en duurder om overzicht te blijven houden. Welke data heb ik? Staat de data op de juiste plek in mijn systeem? Mag ik deze data bewaren? Dit geldt zeker ook voor persoonsgegevens. De AVG-wetgeving dwing organisaties, terecht, om zeer zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Organisaties worstelen hiermee. Tot op heden ligt de focus op de werkprocedures en de softwaresystemen, niet op de data zelf.

Go deapr® is een nieuwe softwareapplicatie waarmee precies in kaart wordt gebracht waar welke persoonsgegevens zich bevinden. Directeur Wim Kuster: “Als ik aan een organisatie vraag of ze weten welke persoonsgegevens ze daadwerkelijk hebben is het antwoord altijd nee. De systemen en procedures kunnen nog zo goed zijn, de mensen die er mee werken zijn vaak de zwakke schakel. Er zwerven heel wat persoonsgegevens rond waar men geen idee van heeft. Hoe kun je dan voldoen aan de AVG?”

Scannen van alle gangbare bestanden & databases

Go deapr® kan alle gangbare bestandsformaten scannen op persoonsgegevens. De applicatie maakt hierbij onderscheid tussen gestructureerde data (databases, tabellen) en ongestructureerde data (bestanden, e-mails). Bij gestructureerde data geeft Go deapr® ook aan of de gevonden persoonsgegevens op de verkeerde plek in een systeem staan of niet. Een vrij invulveld in een computersysteem wordt bijvoorbeeld relatief vaak gebruikt om aantekeningen op te slaan. Hierin kunnen ook persoonsgegevens staan die er eigenlijk niet mogen staan. Go deapr® maakt dit helder inzichtelijk.

Analyseren & rapporteren

De gebruiker van de applicatie kan eenvoudig selecteren wat er gescand moet worden en op welk type persoonsgegevens er gezocht moet worden, denk hierbij aan financieel, medisch, religieus, BSN, paspoort, politiek, NAW, strafrechtelijk etc. De resultaten van de scan worden gepresenteerd in een overzichtelijke managementrapportage, waarbij allerlei dwarsdoorsnedes gemaakt kunnen worden.   Men kan ook meerdere scans met elkaar vergelijken. Op deze manier kan men monitoren of de organisatie zichzelf verbetert op weg naar AVG-compliancy.

Opschonen van data

Go deapr® genereert per scan een rapport met daarin de gevonden persoonsgegevens en de exacte locatie. De organisatie kan vervolgens zeer gericht haar persoonsgegevens opschonen. Afhankelijk van de omvang van de organisatie en de hoeveelheid data is het verstandig hierbij prioriteiten te stellen en stapsgewijs de data op te schonen.

Veiligheid & vertrouwelijkheid

Go deapr® kan onafhankelijk van een netwerkverbinding draaien binnen het domein van de klant, zowel lokaal als in de cloud. De data en de persoonsgegevens blijven dus bij de klant, Deapr heeft daar geen toegang toe. Afhankelijk van de gebruiker worden de resultaten standaard versleuteld weergegeven.

Meer informatie?

Op de website www.deapr.com is een animatie en een instructievideo te bekijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T10:19:21.000Z Deapr BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.